Årets Top 10 + 3

16.01.20
Traditionen tro har jeg udvalgt nogle kunstnere, som musikalsk har budt på nogle gode spændende toner i den efterhånden lidt sarte gamle musikbibliotekars ører!

Musik er altid et spørgsmål om smag og behag, og således er listen et udtryk for, hvad jeg synes er spændende og ikke et forsøg på at være objektiv og dække en masse forskellige genrer.

Angie McMahon er en spinkel australsk pige på bare 26 år med en fantastisk stemme, nogle gode personlige sange og en stor elektrisk guitar på ryggen. Dette er hendes debutalbum og check hende evt. på Youtube.

Rosie Flores er en efterhånden moden kvinde fra Texas med et dusin udgivelser bag sig. Hun spiller selv guitar og har bevæget sig rundt i alt-country, Americana og her sidst i bluesgenren til stor fornøjelse for både publikum og anmeldere.

Singer/songwriter Beth Hart fra Los Angeles har en lang karriere bag sig på den moderne amerikanske bluesscene. Hun har touret med selveste Joe Bonamassa, men kan sagtens selv fylde en scene ud.

Hvis nogen skulle mene, at nummeret her minder lidt om gode gamle Status Quo er der en grund til det. Rick Parfitt tidligere sanger og guitarist i det legendariske band giver den gas på albummet ”Over and out”. Desværre en lidt for sigende titel, idet det blev udgivet efter hans død i sit hjem i Spanien juleaftensdag 2016.

Ian Siegal var et ukendt navn for mig. Han er englænder, født i 1971 og har et dusin udgivelser bag sig. Han har siden 2000 været aktiv på den engelske bluesscene og anses af mange for at være en af de mest overbevisende og troværdige bluesmusikere efter bluesboomet i 60’erne.

Fra New Orleans kommer Tiffany Pollack og Eric Johanson. Hun er normalt jazzsangerinde og han er blues guitarist. Dette album er sandsynligvis et ”one night stand”, så nyd det i fulde drag så længe det varer!

”Their satanic majesties request” m. Rolling Stones var min første LP, købt i Malmö i 1968. På pladen var bl.a. det legendariske ”She’s a rainbow”. Her i en liveoptagelse fra Paris i 2017 lyder nummeret næsten 50 år efter så friskt som nogensinde. Utroligt!

Den amerikanske guitarist Rick Vito er ved at være en gammel dreng. Han var lead-guitarist i Fleetwood Mac i årene 1987-1991. Han mestrer slide-guitaren, så det giver mindelser om store navne som Elmore James og Robert Nighthawk.

Duoen Mandolin Orange kommer fra North Carolina og spiller i områderne gospel, folk og bluegrass, eller Americana vil nogle måske mene. Jeg var helt solgt, da jeg hørte dem – vild flot musik der hviler helt i sit eget univers.

Vera Sola er halvt canadier og amerikaner. Hun er multiinstrumentalist og sanger og meget mere. Hendes debutalbum ”Shades” fra 2018 tog anmelderne med storm og blev udvalgt som ”Indie album of the year”.

Shakey Graves fra Austin, Texas er “hobo folk singer” med solide rødder i Americana. Vi lytter til et nummer fra hans meget spændende debut CD fra 2014 ”And the war came”.

Jeremy Ivey spiller vintage country-rock med base I Nashville. Han er især kendt for sit samarbejde med countryikonet Margo Price. Jeg synes umiddelbart han står skarpest, når han er sig selv.

Vi slukker med et fedt dejá vu. Vi var i datterens og svigersønnens sommerhus. Musikken kom fra en Spotify playliste med ”gammel” musik. Lige pludselig tonede ”Baker Street” med Gerry Rafferty frem i al sin enestående elegance. Vi skrev anno 1978, og det var virkelig mange år siden, jeg sidst havde hørt dette fantastiske nummer!

Lån musikken på biblioteket! God fornøjelse!

Materialer