""
Foto: Unsplash

Tour de France: 20 fantastiske cykelbøger

Af Nina
28.06.23
Nu går det løs med årets Tour de France, og en gylden generation af danske ryttere er klar. Er du? Ellers kan du blive det nu med 15 fantastiske cykelbøger. 

Det er blevet den tid på året. Den tid, hvor man med god samvittighed kan lade fjersynet køre 5-6 timer om dagen, hvor middagsluren akkompagneres af bløde kommentatorstemmer og monotone helikopterlyde - og hvor søvnen afbrydes brat: et massestyrt! En afgørende punktering! En dansk sejr! Ja, pulsen kommer hele spektret igennem, når der er Tour de France.

Måske er du helt med på, hvad jeg mener. Måske kan du slet ikke forstå fascinationen endnu. Ligegyldigt hvad vil jeg anbefale dig at læse med i de 20 bøger, jeg har fundet frem her. Der er både personlige beretninger fra nogle af Danmarks bedste cykelryttere. Poetiske beskrivelser og kulturhistoriske betragtninger om cykelsporten som fænomen. Og ikke mindst stærke erindringer fra kommentatorer og cykeleksperter, der har fulgt sporten og Touren i mange år. Med andre ord er der mange timers underholdende lytning om den benhårde, smukke, ensomme rejse, et langt cykelløb er. 

Men mens du lader sig opsluge af de 20 fede fortællinger, skal du selvfølgelig huske at holde et vågent øje på tv-skærmen, når Jonas Vingegaard, Mads Pedersen, Mattias Skjelmose, Magnus Cort og de andre danske ryttere sadler op til en fuldstændig forrygende Tour anno 2023. Sjældent har Danmark stillet med et større og stærkere antal ryttere, og det skal nok blive nervepirrende at følge. 

Rigtig god cykelsommer. 

Tags
Materialer