""
Foto: Pixabay

Ufrivillig barnløshed

Af Nina
31.01.24
– hjemløs kærlighed

Er det dig, et familiemedlem eller en du kender - der venter på et barn? Der ønsker, håber og kæmper for at blive mor eller far.

Ufrivillig barnløshed – også kendt som nedsat frugtbarhed – er den hyppigst forekommende sygdom i den reproduktive alder. Mellem 15 til 20 % af alle par vil på et tidspunkt i deres tilværelse opleve en periode med ufrivillig barnløshed. Ufrivillig barnløshed er derfor ikke et emne, der er aktuelt for de få – det er aktuelt for os alle.

’Hjemløs kærlighed’ kaldte statsministeren det i sin nytårstale. Før statsministeren har andre stærke, ærlige og sårbare stemmer brugt samme udtryk i den offentlige debat. Vi har fundet nogle af de stærke stemmer frem, så de kan lære os om og huske os på, hvilken kamp de og mange andre før og efter dem står i. 

Vi har samlet en række bøger, ebøger, lydbøger og podcasts der ærligt og kærligt deler ud af erfaringer og personlige historier. Læs dem og oplev at du ikke er alene i din kamp. Læs dem for bedre at forstå de udfordringer, fysiske og mentale, som andre står overfor. 

Boglisten indeholder både faglitteratur og skønlitteratur. Vi håber, at du kan finde noget at spejle dig i eller noget der gør dig klogere.
Du finder også et par billedbøger der faktuelt, humoristisk, kærligt og i børnehøjde fortæller om hvordan børn bliver til – også når det ikke sker af sig selv. 
 

Tags
Materialer