Percy Jackson og bøger der ligner

Af Nina
12.02.24
Den sarkastiske sværdsvingende helt og halvgud Percy Jackson har kæmpet sig tilbage til skærmen efter nogle lidt uheldige filmatiseringer, og er nu aktuel som TV-serie på Disney+. Og serien fanger virkelig humoren og historien fra bøgerne meget bedre end filmene gjorde, så vi er klar til en Percy Jackson-renæssance.

Er du blevet bidt af serien? Så er der heldigvis en masse bøger at kaste sig over imens vi venter på nyheder om sæson 2.

Rick Riordan, forfatteren bag Percy Jackson-serien, har udgivet flere serier i samme univers:
 

Percy Jackson 

Bogserien, der er hele grundlaget for TV-serien og startede det hele. Percy Jackson har ikke altid haft det nemt. Han er ordblind og har ADHD, og så sker der hele tiden mærkelige ting omkring ham, som han får skyld for. Men da han finder ud af, at han er søn af en græsk gud og at han er under mistanke for at have stjålet Zeus’ lynkile, må han drage ud på en farefuld færd for at bevise sin uskyld, forhindre en krig imellem guderne og redde verden. Og måske er han også genstand for en rimelig skræmmende profeti om gudernes undergang? 
Percy er en fantastisk karakter at følge, ikke mindst fordi hans sarkastiske kommentarer virkelig giver en ellers meget dramatisk historie en god portion humor. Allerede i kapiteltitlerne fornemmer man humoren, som f.eks. det allerførste kapitel i bog 1, der hedder ’Jeg kommer til at pulverisere min matematiklærer’. Og de græske guder i moderne tid? Det er også virkelig underholdende at læse om deres problemer, store som små. Der er 5 bøger i den originale serie. I 2023 udkom ’Percy Jackson og gudernes bæger’ som en slags selvstændig forsættelse til den originale serie.
 

Olympens helte

Jason Grace kan ikke huske hvem han er, eller hvordan han havnede i en skolebus på vej mod Grand Canyon. Der sker ting og sager, og det viser sig at Jason er søn af den romerske gud Jupiter, og han er en del af et bytte som Hera har gjort mellem de to lejre, den græske og den romerske, for at få dem til at samarbejde og forhindre Gaia i at ødelægge den kendte verden. Men grækerne og romerne er ikke ligefrem kendt for at være gode venner. Og slet ikke når Jason er blevet byttet med den græske lejrs store helt, Percy Jackson.
I den her serie forener forfatteren græsk og romersk mytologi, og viser forskellene og lighederne mellem de to. Vær opmærksom på, at Percy faktisk først optræder i bog 2 i den her serie, men Jason og de andre nye halvguder Piper og Leo er ikke mindre spændende at følge. Der er 5 bøger i serien. 
 

Apollons prøvelser

Guden Apollon er blevet kastet ud fra Olympen, og vågner i menneskeskikkelse i New York. Han er blevet frataget sine guddommelige kræfter og må ud på en mission for at finde oldtidens mægtige orakler, så han kan genvinde sin gudeskikkelse og kræfter, og vende tilbage til Olympen. 
Apollon, den store mægtige solgud, forvandlet til en ranglet akavet teenager ved navn Lester. Der er lagt op til masser af ballade, ikke mindst fordi Apollon har mange fjender fra hans mange tusinde år som gud og fordi han virkelig ikke er ret god til ’bare’ at være menneske. Der er 5 bøger i serien. 
 

Har du allerede læst alle bøgerne i Percy Jackson-universet? Så prøv nogle af dem her: