Om dette arrangement

Tid
11:00 - 12:30
Pris
30 kr.
Lokalitet
Lilletrommen
Target
For voksne
Køb billet(ter)
Musik

Klassiske formiddage: strygekvartetten Diotima

02.02.24
Biblioteket byder i foråret indenfor til arrangementsrækken Klassiske formiddage, hvor vi viser udvalgte klassiske koncerter fra Det Kgl. Biblioteks Dronningesal i Den Sorte Diamant. Koncertoptagelserne vises på det store lærred i Lilletrommen.

Fredag d. 2. februar kl. 11.00 kan du opleve strygekvartetten Diotima.  

Fra Schubert til Thomas Adés i ét elegant strøg. Hvis du tror, du ved alt om kammermusik, så tro om igen. Koncerten byder på tre kvartetter, alle fra den øverste hylde, ligesom Diotima er det, og her er de med deres kompetente bud på, hvordan kammermusik skal lyde. Den eftertragtede kvartet fra Paris har samarbejdet tæt med flere af de største komponister, blandt andet Pierre Boulez, og evner, som en af få kvartetter i verden, at bevæge sig sømløst fra samtidens musik til før-romantikken og tilbage igen. Musikken er af Franz Schubert, britiske Thomas Adés, der modtog Léonie Sonnings Musikpris i 2015 og den sene romantikker, Alexander von Zemlinsky, for at slutte det hele med et ekstranummer af Ludwig van Beethoven. 

Medvirkende: Diotima Kvartetten: Yun-Peng Zhao, violin. Léo Marillier, violin. Franck Chevalier, bratsch og Pierre Morlet, cello. 

Koncerten med Diotima Kvartetten er optaget den 2. juni 2022 og varer 1 time og 30 min. 

Koncerten er fra serien ’Strygekvartetter’ i Diamanten. Både koncertserien og videooptagelsen er støttet af Det Obelske Familiefond samt Aage og Johanne Louis-Hansens Fond. 

Øvrige datoer for Klassiske formiddage er: d. 19. og 26. januar. 

Pris: 30 kr. inkl. kaffe og the. Billetter er tilgængelige her på siden. 

OBS: Ved dette arrangement kan der blive taget billeder til brug på Hørsholm Biblioteks og Trommens hjemmesider og sociale medier. Læs mere om behandlingen af dine data og om dine rettigheder i den forbindelse