Caroline Mathilde

Når ofringer og dagligdag smelter sammen

18.04.18
Lokalhistorisk foredrag v. arkæolog Anne Louise Lund Johansen fra Museum Nordsjælland

En unik samling af usædvanligt velbevarede trægenstande er blevet udgravet i en mose i Asminderød. Blandt de sjældne fund var ardskær, en tørvespade, en ske, skåle, samt en rig variation af genstande fra hverdagen i yngre romersk jernalder. Fund, som havde ligget gemt i optimale bevaringsforhold i mosens våde miljø.

Den arkæologiske undersøgelse foregik i en mose, hvori man havde gravet efter tørv i jernalderen. Efter opgravningen, var tørvegraven blevet brugt til ofringer af trægenstande og lerkar. Tørvegraven giver et spændende indblik i den meget forskelligartede anvendelse af moserne og den betydning de har haft for jernalderens mennesker. Foredragsholder denne eftermiddag er arkæolog Anne Louise Lund Johansen fra Museum Nordsjælland.

Gratisbilletter er tilgængelige fra d. 28.3.