Om dette arrangement

Tid
17:00 - 19:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Lilletrommen
Target
For voksne
Køb billet(ter)
Foredrag & debat

Film og foredrag: Vold mod kvinder

23.05.24
Hørsholm Bibliotek sætter i samarbejde med Center for Voldsforebyggelse fokus på vold mod kvinder, som desværre også i dag er et aktuelt emne, som kræver opmærksomhed og forebyggelse, hvis noget skal ændres.

Denne eftermiddag viser vi først dokumentarfilmen ’Vold i kærlighedens navn’ af den prisbelønnede danske instruktør Christina Rosendahl. Efterfølgende er der oplæg af repræsentanter fra Center for Voldsforebyggelse, som bl.a. vil oplyse om emnet samt præsentere deres kortlægning af drab på piger og kvinder mellem 2000 og 2021.

Mere om dokumentaren ’Vold i kærlighedens navn’

Bag krisecenterets trygge mure samler kvinderne kræfter. Dag for dag bearbejder de deres oplevelser, får opbygget deres selvtillid og tager de små skridt, der kan hjælpe dem til at bryde ud af det voldelige forhold, der sendte dem på krisecenter.Mødre og børn har trukket sig tilbage på deres værelser, alt er stille. Nattevagten tjekker, at alle døre er låst, og de frivillige, der har taget imod dagens opkald på nødtelefonen, kan pakke sammen. Selvom der er roligt bag de beskyttende mure i krisecentret, er livet for beboerne præget af et følelsesmæssigt kaos af sorg, i frygt for fremtiden og længsel. En livsfarlig længsel efter den kærlighed i vis navn, volden mod dem bliver begået. Dag for dag, skridt for skridt arbejder personalet tålmodigt med at hjælpe kvinderne med at bearbejde oplevelserne og genopbygge deres selvtillid, så de kan skabe et nyt liv for dem selv og deres børn - uden vold.

Filmen varer 1 time + 15 min.

Mere om oplægget fra Center for Voldsforebyggelse

I 2021 grundlagde Center for Voldsforebyggelse (CFV), en dansk nonprofitorganisation, et dansk Femicide Watch, som indsamler viden og data om drab på kvinder i Danmark. Formålet med indsatsen er at oplyse om drab på kvinder, samt at producere ny viden, som kan anvendes i forebyggelsesarbejdet mod kvindedrab. Center for Voldsforebyggelse vil i et 30-45 minutters oplæg præsentere deres kortlægning af drab på piger og kvinder mellem 2000-2021 og deres seneste minianalyse af Femicides fra 2022. Deres rapport viser bl.a., at en kvinde bliver dræbt hver måned, men minianalysen viser også, at drab på kvinder kan forebygges. Flere af de dræbte kvinder fra 2022, har talt om volden eller søgt hjælp, og flere af gerningspersonerne havde en tidligere straffehistorik med vold. Det viser med al tydelighed, at drabene kunne have været forebygget. Forebyggelse er uhyre vigtigt og handler både om bedre oplysning, så kvinder tør stå frem, når de oplever vold, og at man som pårørende og samfund kender advarselssignalerne og risikoindikatorerne.

Det er gratis at deltage, men der kræves gratis billet.