""
Foto: Bullitt Film

Om dette arrangement

Tid
11:00 - 12:00
Pris
Gratis - ingen tilmelding
Lokalitet
Lilletrommen
Target
For voksne
Film

Sindets dag: 'De pårørende'

10.10.23
Som en del af markeringen af Sindets dag vises denne utroligt rørende og stærke dokumentar.

Der er en ekstrem usikkerhed ved at leve tæt på og elske et psykisk sygt menneske, som kan svinge i sit sygdomsforløb og for eksempel blive selvskadende eller udadreagerende. Og det overbelastede system kan have mere eller mindre plads til at hjælpe. Psykisk sygdom er blevet Danmarks nye folkesygdom nummer et, men alligevel er den fortsat forbundet med tabu.

Denne film er blevet til i det ellers helt tavshedsbelagte terapirum, hvor fem forældre til psykisk syge voksne børn mødes for at lære at leve med deres vilkår. Børnenes diagnoser er forskellige, men den belastning, som deres forældre lever med, er den samme: De er bundet til børnene i kærlighed og sygdommen er langvarig, måske kronisk.

Der er ingen tilmelding til denne visning, man kommer bare og der gælder først til mølle.

""
  
""

Arrangementet er en del af markeringen af ’Sindets dag’. Læs mere og se hele programmet nedenfor.

Sindets dag er en international mærkedag, hvis overordnede mål er at øge bevidstheden om psykiske problemer rundt om i verden og at mobilisere indsatser til støtte for mental sundhed. Årets tema er: Mental sundhed er en grundlæggende menneskerettighed.

Programmet for dagen:

Kl. 11.00-12.00 - Visning i Lilletrommen af dokumentaren 'De pårørende' - Tilmelding til denne visning er ikke nødvendig, man kommer bare.

Kl. 16.00-17.30 - Visning i Lilletrommen af dokumentaren 'De pårørende' samt besøg af instruktør Vibe Mogensen efter filmen. Gratis billet hentes på bibliotekets hjemmeside.

Kl. 17.30-18.00 - Mød Landsforeningen Sind, Frivilligcenter- og selvhjælp Hørsholm og Socialpsykiatrisk Center Åstedet i Trommens Foyer.

Kl. 18.00-ca. 20.00 - Middag og koncert i KozyKitchens nye café i Kulturhus Trommen. Tilmelding med billet via bibliotekets hjemmeside.

Materialer