Skal du skrive SRP eller SSO?

Hvordan finder du de helt rigtige materialer og kilder til din opgave, når du ikke kan gå på biblioteket? Du bruger selvfølgelig vores mange databaser.


Før du starter

Inden du går i gang med at skrive, er det godt at tjekke skrivopgave.dk, hvor der er masser af vejledning. Den helt nye litteraturlisteautomat er virkelig lækker.
 

Søg materialer - trin for trin

Nu hvor du ikke kan besøge det fysiske bibliotek, så foreslår vi, at du undersøger, om der findes et Faktalink om dit emne. Faktalink er artikler om alverdens emner. Og der er altid gode kildehenvisninger til videre søgning om dit emne.
 

Brug netmedierne

Biblioteket har adgang til mange databaser, hvor du kan finde kilder og artikler af høj kvalitet - og ikke nødvendigvis noget, du kan finde på Google. Prøv f.eks. den tværfaglige base MasterFile Premier, hvor der er adgang til mere end 1.700 amerikanske aviser og tidsskrifter.

Husk også Britannica Original Sources hvor du finder samlinger af taler, breve, øjenvidneberetninger og politiske udtalelser. Du finder f.eks. Thomas Jeffersons beretning om underskrivelsen af den amerikanske uafhænghedserklæring eller Leonardo da Vincis notesbøger.

Artikeldatabasen Infomedia har åbnet fjernadgang for bibliotekets brugere. Log dig ind på bibliotekets hjemmeside og brug linket her for at søge og læse fuldlængde artikler fra alle de store danske dagblade og tidsskrifter.

Du kan se alle vores databaser på denne liste.
Du kan logge ind på de fleste af dem hjemmefra med dit cpr-nummer og pinkoden, du låner med.

Vi har desuden samlet en række gode links lige her.

Har du brug for yderligere hjælp, så er der hjælp at hente hos Biblioteksvagten.

God fornøjelse med opgaveskrivningen!

 

Af Nina
16.03.20
Tags