Praktikanten Zainab anbefaler:

26.09.19
Tag gaden tilbage af Sarah Engell

Bogen tag gaden tilbage handler om den 16-årige Polly fra Hirtshals. Hun starter på gymnasiet i Hjørring sammen med hendes veninde Kat, som også er fra Hirtshals. Hun føler at hun ikke høre til i Hirtshals og hun er ikke rigtig sikker på hvor hun rent faktisk høre til. Efter at havde gået på gymnasiet i Hjørring i nogen uger får hun nogen nye veninder, som viser hende hvordan livet i Hjørring er. Det er dog ikke bare nogen tilfældige veninder, det er nemlig de populære piger på skolen. Efter at have fået de nye venner efterlader hun hurtigt hendes gamle venner og job i Hirtshals. For nu vil hun prøve at være en ny version af sig selv, Hjørring versionen af Polly. Det går meget galt efter hun tager til en fest med hendes nye veninder, og sover med den forkerte og for mange af dem.

Bogen viser meget hvordan andres mening, virkelig kan have en indflydelse på en og hvor vigtigt ens rygte kan være. Alle i bogen bliver ved med at fortælle hende hvad hun skal og ikke skal, hvad der er bedst for hende, hvad der vil gøre hende glad i fremtiden. Igen af dem viser at de faktisk går op i hvad der gør hende glad. Hun havde personligt ikke noget problem med, at hun havde sovet med tre drenge på en nat, men alle omkring fik hende til at føle at hun havde gjort noget forkert, at hun var forkert.

Jeg er ikke færdig med bogen endnu, men indtil vidder er den meget bedre end jeg havde forventet. Den kan godt virke lidt langtrukken i starten, og svær at komme i gang med, men så snart man rammer klimakset i bogen, så bliver man helt opslugt i den og man har svært ved at stoppe igen. Jeg nyder virkelig hvordan bogen er så realistisk, den ligner noget der kunne ske i virkeligheden, men så alligevel ikke. For folk der ikke oplever sådan nogle ting i virkeligheden, har måske lidt svært med at realiter til bogen men den er stadig meget spændene og interessant.

/Zainab

Materialer