""

Laura anbefaler: The Midnight Library

02.03.22
Kunsten at leve i modsætning til blot at eksistere. Den unge Nora Seed skal finde sin plads i livet og søge efter glæde deri. Men kan hun trods sin dybe depression og fortidens valg finde lysten og komme tilbage til hvad hun var engang?

 

Midnatsbiblioteket er skrevet af den prisvindende forfatter Matt Haig. Bogen følger protagonisten, hovedpersonen, Nora gennem hendes udvikling vedrørende at fryde sig over livet og dets mange muligheder. Nora mødes af mange af de udfordringer unge mennesker møder i dag. Fortællingen starter hurtigt med at hun bukker under for presset og vælger at tage en overdosis.

Mens hun befinder sig i en drømmelignende tilstand mellem liv og død, møder hun sin gamle skolebibliotekar Mrs. Elm, som har haft en indflydelsesrig effekt på hendes liv gennem årene, i midnatsbiblioteket.

Der bliver hun introduceret til bogreoler så langt øjet rækker. Hver bog viser, hvordan hendes liv ville se ud, hvis hun havde truffet et andet valg i alle de mange situationer, hun er blevet præsenteret for i løbet af hendes liv. Hun får altså mulighed for at leve alle de drømme, hun ikke fik udlevet.

Midnatsbiblioteket er velskrevet og uden sammenligning. Fortællingen er en af de mest sanselige og gribende ungdomsromaner, jeg længe har læst.

Jeg vil gerne fremhæve forfatterens (Matt Haig) motiv. Hvilket, ud fra min forståelse, er, at mennesket ikke skal give op på livet uanset de udfordringer, man nu engang vil møde på livets vej.

Jeg vil stærkt anbefale Midnatsbiblioteket til unge mennesker. Specielt unge mennesker med depressive tendenser og andre psykiske lidelser. Bogen kan være med til at få en anden tilgang til livet og ændre ens synsvinkler på de muligheder og valg vi står overfor. Udover til de unge vil jeg også anbefale den til de voksne, som jeg mener kan få ligeså meget ud af den, da den generelt omhandler livet og de udfordringer, vi møder. Især er bogen god for de, der ønsker noget med en større mening.

/Laura

 

Materialer