""

LÆSEHJØRNET - en ny podcast af børn - til børn!

Hvad er det mest creepy, du har læst? Hvad er en nice hovedperson? Hvorfor er det så fedt at læse fantasy? Det er bare nogle af de ting, som Molly, Alfred, Benjamin, Hannah og Emma taler om i eReolen Go's nye podcast 'Læsehjørnet'

eReolen Go har netop lanceret en ny podcast for børn til børn.

...og hvor er de bare skønne!

Podcastgenren kan helt sikkert noget med sin umiddelbare og samtaleagtige-måde, at dele en begejstring for et emne på. Vi bliver på nul komma dut inviteret med ind i den hyggelige samtale de fem børn har omkring en fælles passion - den fede fantasy-fortælling, som den første podcast handler om. 

Samtalen omkring læseoplevelsen er det bærene element. Det handler ikke om hvor mange bøger børnene har læst eller hvem, der læser hurtigts eller hvad der 'er bedst', og det synes jeg, er en rigtigt fin måde at tale om litteratur og læsning på - også især når det gælder hele dabatten omkring, hvordan vi bedst styrker børns læselyst. Ingen har jo lyst til at læse, hvis man allerede føler sig dårligst inden man går i gang! Her handler det ikke om at være superlæser eller at sluge bøger på stribe, eller være den bedste.

Nej, her taler børnene om de følelser man har, når man læser en bog, der opsluger én, hvornår det kan være befriende at gå ind i sin egen boble oven på en øv-dag, og hvilke elementer der helt sikkert gerne må være med i den fede fantasy-fortælling. Èn er meget optaget af at der er en masse magiske væsner, hvor en anden lægger vægt på, at der er et kort over fantasi-verdnen forest i bogen, så man kan følge med i personernes rejse. 

Læsehjørnet - podcasten er et nyt tiltag, som eReolenGo har igangsat i forbindelse med en opgradering af hele deres app. Den nye eReolenGo app kom i foråret - og den skuffer ikke! Ydermere er de på eReolenGo i gang med en række tiltag, der taler lige ned i debatten omkring, hvordan vi styrker børns læselyst. Vi følger denne debat intenst og vi er helt vilde med den nye app. Du kan selv gå ind og trykke rundt - men endnu bedre - hiv fat i en børnebibliotekar næste gang du kommer forbi, så kan vi app-bog-nørde sammen.

Alle tre afsnit kan lånes på eReolen og eReolen Go.