""
Fre. d. 9. sept. 2022 deler frivillige, fra skolebørn til ministre, gode nyheder ud over hele landet, for at fejre Verdensmålene, en plan for en bedre fremtid. Det er Verdens Bedste Nyheder, der fortæller om fremskridt og løsninger på verdens udfordringer

Verdens Bedste Nyheder

06.09.22
Tusindvis af danskere går på gaden for fred og retfærdighed

Hørsholm Bibliotek er også med!

Krigen raser i Ukraine, og selvom vi danskere lever i sikker afstand til rædslerne, så skaber krigen utryghed for fremtiden, og mange frygter, at ufreden skal ramme os.

Derfor er det godt at tænke nærmere over freden. Fred kræver nemlig hårdt arbejde og er meget mere end fraværet af krig og konflikt – og freden har mange ansigter.

Verdens Bedste Nyheder undersøger derfor Verdensmål 16, der handler om fred og retfærdighed, i dette års avis. For der sker også fremskridt: Miner og klyngebomber bliver ryddet verden over, lande og regeringer sætter ind overfor fysisk afstraffelse og vold mod børn, aktivister, politikere og eksperter kæmper for retfærdighed og udvikling, og flere og flere lande dropper dødsstraf.

Fredag den 9. september bruger flere end 2.500 frivillige en septembermorgen på at dele Verdens Bedste Nyheders avis ud på gader og stræder over hele landet. En uddeling, der efterhånden for mange er begyndt at blive en tradition.

”Vi er heldige at have en kæmpestor opbakning til årets uddeling. I et år, der er præget af den forfærdelige krig i Ukraine, er der et stort behov for, at vi minder hinanden om, at der også sker fremskridt for fred og retfærdighed, og at utallige mennesker hver dag arbejder for en mere fredelig fremtid verden over,” siger Thomas Ravn-Pedersen, der er direktør for Verdens Bedste Nyheder.

Enorm opbakning fra danskerne

Det er 13. gang, at Verdens Bedste Nyheder afholder den landsdækkende avisuddeling, som vi kalder Verdens Bedste Morgen. I år er der 317 uddelingssteder over hele Danmark fordelt på 82 kommuner. Flere end 2.500 frivillige deler aviser ud. Herunder tre ministre, 23 folketingsmedlemmer, 12 borgmestre og rådmænd samt otte udenlandske ambassadører. De mange andre frivillige kommer fra skoler og ungdomsuddannelser, virksomheder og civilsamfundsorganisationer, som ønsker at minde os alle om, at verden er bedre, end vi ofte tror. Verdens Bedste Nyheder er støttet af Udenrigsministeriet. Realdania har sponsoreret t-shirts og muleposer til alle vores frivillige, samt doneret de 150.000 stykker chokolade vi deler ud sammen med avisen.

På Hørsholm Bibliotek vil du kunne tage en avis og et stykke chokolade så længe lager haves. Du finder Verdens Bedste Nyheder i udlånet i stueetagen.

Uddelinger i hele landet

Der er 317 uddelinger, fra Christiansø til Fanø og fra Frederikshavn til Falster. Se et kort over alle uddelingssteder her. Uddelingen foregår to timer inden for 06:30-09:30, men hvert uddelingssted bestemmer selv det præcise tidsrum. Hvis du vil vide mere om eventen eller vil i kontakt med de frivillige uddelere til reportage eller lignende, så kontakt engagementskonsulent Maria Grabowski på 2181 4840 eller mg@worldsbestnews.org. Hvis du vil sætte et interview op med direktør og chefdirektør Thomas Ravn-Pedersen, så kontakt Anders Seneca Bang på asb@worldsbestnews.org eller telefon 6054 2581.