Om dette arrangement

Tid
17:00 - 17:45
Pris
Gratis
Lokalitet
Udlånet
Target
For alle
Køb billet(ter)
Musik

Jesper Nordberg solo - Hvordan lyder Hørsholm?

01.02.24
Den svenske kontrabassist Jesper Nordberg spiller solokoncert til filmcollage af forskellige steder i Hørsholm.

OBS: Koncerten er flyttet til stueetagen i udlånet.

Kom og oplev en unik stedsspecifik performance, hvor avantgardemusik på et internationalt niveau forbindes med det nære og lokale. ‘Jesper Nordberg Solo - Hvordan lyder Hørsholm?’ er en multimedieforestilling bestående af kontrabas og en collage af filmklip fra Hørsholm. Jesper Nordberg har indsamlet filmmateriale om Hørsholm og skabt en levende collage, som bliver vist samtidigt med, at Nordberg fremfører sin selvkomponerede solokoncert. Bl.a. vil man kunne se filmklip fra opførelsen af Opnæsgaard i 1960’erne, droneoptagelser fra det nutidige Hørsholm og materiale fra 2016 fra det gamle hospital i Hørsholm.  

Koncerten foregår i det åbne biblioteksrum på førstesalen i Dinesen, og det er muligt både at slentre forbi forestillingen og indløse billet og tage en plads.  

Billetter er gratis og kan hentes er her på siden.

Om kunstneren:  

Jesper Nordberg er en ung kontrabassist, med base i Malmø og København, hvor han har studeret på Rytmisk Musikkonservatorium. Han har arbejdet med en række fremtrædende jazzmusikere, som f.eks. Kasper Tranberg, Okay Temiz, Jesper Zeuthen og Tomasz Dabrowski.

Med en stor tone og karakteristisk følsomhed for rytmiske forandringer og forvrængninger har han etableret sig som en egen stemme på jazzscenerne i både København og Malmø. Han har et stort interesse for folkemusik fra Balkan, og har samarbejdet med musiker fra Kroatien, Serbien, Bosnien, Makedonien og Rumænien.

  

Projektet er støttet af Hørsholm kommune.