40 kr.
Caroline Mathilde

UDSOLGT: Kend dine klassikere: Stefan Zweig

18.02.20
Kom på rundtur i Stefan Zweigs forrygende forfatterskab med foredragsholder Morten Dyssel.

Foredraget tegner et portræt af den østrigske forfatter Stefan Zweig (1881-1942) som en af de mest højtprofilerede europæiske intellektuelle fra første halvdel af det tyvende århundrede. Hovedvægten lægges på Zweigs humanistiske idealisme og kosmopolitisme i hans essays og erindringer – fra det publicistiske engagement i 1920'erne og frem til den efter hans selvvalgte død udgivne selvbiografi Verden af i går, der giver en kulturhistorisk enestående skildring af det hedengangne Europa, som jøden Zweig forlod i slutningen af 1930'erne. Der gives desuden en fortolkning af en af Zweigs bedste litterære tekster, den fascinerende Skaknovelle fra 1942.

Dette arrangement er en del af foredragsrækken ”Kend dine klassikere”, som introducerer til et nøje udvalg af kultur- og litteraturhistorisk betydningsfulde forfatterskaber og centrale værker af de største, mest læste og kendte forfattere.

Foredragsholder denne aften, Morten Dyssel, er forfatter, foredragsholder og oversætter. Han er formand for Det Danske Thomas Mann Selskab og medlem af De Bangske Morgenmænd.

Billetter sælges her fra siden fra d. 24.12.19