Om dette arrangement

Tid
17:00 - 18:30
Pris
40 Kr
Lokalitet
Caroline Mathilde
Arrangører
Target
For voksne
Litteratur

UDSOLGT: Kend dine klassikere

14.02.18
Hemingway & Solen går sin gang

Mag.art. i litteraturvidenskab, anmelder, forfatter og Hemingway-ekspert Bo Tao Michaëlis vil denne eftermiddag introducere til et Ernest Hemingways største værker: Solen går sin gang fra 1926.

Første klassikerforedrag i år omhandler naturligvis endnu et af de helt vægtige værker i litteraturhistorien: Ernest Hemingways debutroman fra 1926, Solen går sin gang. Bo Tao Michaëlis, som i 2016 har skrevet og fået udgivet biografien Hemingway – en mand og en myte, vil denne eftermiddag føre os sikkert ind værket.

Nobelpristageren i 1954 Ernest Hemingway anses for at være en af de absolut mest indflydelsesrige forfattere i den 20. århundrede. Myten om den mandige machoforfatter, lever i bedste velgående – i øvrigt en myte, han i høj grad selv sørgede for at etablere og vedligeholde. Det er dog ikke mennesket Hemingway, denne aftens foredrag vil centrere sig omkring, men derimod det forrygende forfatterskab Hemingway skabte.

Foredraget vil give en kort introduktion til forfatteren og forfatterskabet generelt, hvorefter der vil blive zoomet ind på det ca. 340 sider lange værk Solen går sin gang. Romanen er fortællingen om en flok unge mennesker fra "den fortabte generation", der lever en sorgløs tilværelse i 20'ernes Paris. Første Verdenskrigs mange grusomheder står dog stadig klart i erindringerne på de unge amerikanere, der i et forsøg på at flygte fra virkeligheden, kaster sig ud i et kynisk og overfladisk fest-liv.

Dette arrangement er syvende foredrag i foredragsrækken ”Kend dine klassikere”, som introducerer til et nøje udvalg af kultur- og litteraturhistorisk betydningsfulde forfatterskaber og centrale værker af de største, mest læste og kendte forfattere.

Materialer