""
Foto: Aarhus Universitet

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Lilletrommen
Target
For voksne
Køb billet(ter)
Foredrag & debat

UDSOLGT: Menneskedyret Homo sapiens

16.04.24
Livestreaming fra Aarhus Universitet

Mennesket bliver af stort set alle kulturer set som et enestående toppunkt i en guddommelig skabelsesproces. Videnskabeligt set er Homo sapiens som en chimpanseart dog blot et mellemstort pattedyr med en lang og dramatisk udviklingshistorie. Kun gennem de sidste 30.000 år har det moderne menneske spillet en betydelig rolle på jorden.

Alle dyr har det samme evolutionære ophav. Vi skylder en stor tak til en ubrudt række af succesfulde mødre og fædre, der over millioner af generationer har fundet mad og partnere, overlevet katastrofer, tilpasset sig klimaændringer, undgået rovdyr og bekæmpet parasitter.

Menneskets anatomi, fysiologi og adfærd er alle produkter af mere end én milliard års evolution fra de første flercellede organismer. Vi er i høj grad et tilfældigt udkomme af en broget evolutionsproces, hvor dagens vindere kan blive morgendagens tabere. Og vores udviklingshistorie og biologiske baggrund bør derfor være en vigtig del af vores selvforståelse.

Foredraget giver et indblik i vores fjerne evolutionshistorie og afdækker, hvilken anatomisk rodebunke menneskekroppen rent faktisk er. Vi har lånt en lang række af vores forfædres organer, som havde helt andre funktioner end vores nuværende. Du vil også høre eksempler på, hvordan vores adfærd i høj grad styres af menneskedyrets biologi og forhistorie – og altså ikke, som vi normalt foretrækker at tro, vores frie vilje alene.

Foredragsholder: Peter Teglberg Madsen

 

Billetter er tilgængelige fra d. 20. februar.

OBS vi oplever desværre, at rigtig mange ikke bruger deres gratis billet og der derfor er mange tomme sæder ved livestreamingerne. Vi beder derfor om, at du henter billetter med omtanke for andre.