""

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Lilletrommen
Target
For voksne
Køb billet(ter)
Foredrag & debat

UDSOLGT: Hvor længe kan vi og vores celler leve?

12.03.24
Livestreaming fra Aarhus Universitet

Vi lever længere og længere, og vores helbred er bedre end tidligere generationers. Men kan det blive ved at gå fremad? Eller er vi ved at nå en grænse for menneskets livslængde og helbred?

Forskningen har vist at der ligger flere mekanismer bag hvorfor vi ældes, men det er bemærkelsesværdigt hvor forskelligt alderen påvirker hvert enkelt individ. Nogle mennesker er både psykisk og fysisk friske til det sidste, mens andres vej mod livets ende præges af sygdom og skavanker allerede tidligt i alderdommen. Hvordan vi ældes kan undersøges på mange måder, bl.a. med befolkningsstudier der ser på ældres helbred og funktionsevne og med lægevidenskabelige studier. Vi ved også, at vores gener i et vist omfang bidrager til hvordan vi ældes og hvor længe vi lever. Aldring kan altså ses helt ned på celle-niveau.

Aldringsforskerne Tinna Stevnsner fra Aarhus Universitet og Kaare Christensen fra Syddansk Universitet vil fortælle om alt dette og meget mere når de holder foredrag om aldring af kroppen og dens celler.

Billetter er tilgængelige fra d. 16. januar.

OBS vi oplever desværre, at rigtig mange ikke bruger deres gratis billet og der derfor er mange tomme sæder ved livestreamingerne. Vi beder derfor om, at du henter billetter med omtanke for andre.

Materialer