""
Foto: privat

Om dette arrangement

Tid
18:30 - 20:30
Pris
40 kr.
Lokalitet
Udlånet
Target
For voksne
Foredrag & debat

UDSOLGT: Autisme set indefra med Anne Skov

12.10.22
I forbindelse med Sindets Dag sætter Hørsholm Bibliotek fokus på autisme.

Autisme er i mange år blevet vurderet, bedømt og beskrevet "set udefra” af mennesker uden autisme. Anne Skov Jensen vil med udgangspunkt i erfaringerne fra sit eget liv både som autist men også som mor til en søn og datter med autisme, komme med sit bud på, hvordan autisme kan se ud “set indefra”.

I sit oplæg vil hun, bla. med eksempler fra sin hverdag, bevæge sig ind i autismekernen og beskrive sine oplevelser i forhold til:

  • Det sociale
  • Kommunikation
  • Forestillingsevnen

Mange af de ting, som andre tilsyneladende gør uden de store problemer, kan være meget vanskelige, når man er udstyret med en autistisk hjerne. Der kører rigtig mange analyser i baggrunden hele tiden for at “regne” ud, hvad der er det “rigtige” at sige og gøre.

Rigtig mange med autisme har endvidere et anderledes sanseapparat, hvilket kan være meget forstyrrende i hverdagen. Det vil hun også berøre, og beskrive hvordan verden “føles” med de sanser, hun har, og hvad man kan gøre, for at passe på sig selv.

Stress er en naturlig del af hverdagen for mange med autisme. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på, hvad der stresser, og hvordan stressniveauet kan reduceres. Dette vil Anne også komme ind på og fortælle om nogle af de strategier, hun selv bruger.

Foredraget er rettet mod alle som er tæt på autisme – om du er forældre, pædagog, lærer eller du selv har fået diagnosen autisme, kan dette foredrag gøre dig klogere på de mange aspekter af, hvordan det er at leve med autisme.

Der vil blive tid til at stille spørgsmål til slut.

Om foredragsholderen:

Anne Skov Jensen er som voksen blevet diagnosticeret med Aspergers Syndrom og ADHD. Hun er uddannet jurist og har bl.a. tidligere arbejdet som politiassistent, anklager og jurist i Statsforvaltningen. Hun er gift og har en søn og datter med samme diagnoser. Anne står bag Overlevelsesguiden og er formand for foreningen A-Team. De sidste 3 år har Anne rejst rundt i landet sammen med Peter Lund Madsen og holdt foredrag om hjernen og autisme.

Anne's hjemmeside

Den lokale vinkel

Efter foredraget med Anne Skov vil Nina Ansbjerg Høeg Brask som er lokal og mor til en autistisk pige fortælle om hendes erfaringer med at have et autistisk barn og det netværk hun sammen med andre borgere i Hørsholm har oprettet. Hun kommer bl.a. ind på de udfordringer hun oplever der kan opstå i mødet med det offentlige og hvad hun og andre selv kæmper for.

Sindets Dag er en mærkedag, som FNs sundhedsorganisation WHO står bag.

Billetter sættes i salg fra d. 17. august.

Materialer