Om dette arrangement

Tid
17:00 - 18:30
Pris
Gratis
Lokalitet
Dinesen
Target
For voksne
Køb billet(ter)
Foredrag & debat

Mad som medicin efter kritisk sygdom og kirurgi

22.04.24
I anledning af og i samarbejde med Forskningens Døgn præsenterer Hørsholm Bibliotek et øjenåbnende sundhedsforedrag ved speciallæge, Ph.d. og forskningslektor Jakob Burcharth.

Mad og ernæring er enormt vigtigt i både sundhed og sygdom. I forbindelse med sygdom, kræft eller efter kirurgiske procedurer, er korrekt ernæring ekstra vigtig. Lær, hvordan du sammensætter den bedste kost for dit helbred. Kost, mad og sammensætning af ernæring er noget, der berører alle mennesker. Og særligt efter kritisk sygdom er det vigtigt at se på, hvad man indtager. Den præcise sammensætning af ernæring kan enten bidrage positivt eller skade rekonvalenscens-perioden og have en meget direkte påvirkning på risikoen for komplikationer, sygdomsperiode og fysisk funktion efterfølgende. 

I dette foredrag vil vi se på emner som sammensætning af optimal kost og ernæring til hverdag og under sygdom, og hvordan disse to faser adskiller sig. Ligeledes vil vi komme ind på, hvordan kost og ernæring påvirker kroppen under og efter kritisk sygdom, kræft og kirurgiske indgreb. Der vil gives konkrete eksempler på, hvordan kosten kan sammensættes under og efter sygdomsperioder, med fokus på optimal rekonvalescens. Der vil være god tid til at stille spørgsmål efter selve foredraget.

Læs mere om Forskningens Døgn her og se alle arrangementer.