""
Foto: Camilla Hylleberg

Om dette arrangement

Tid
16:15 - 17:15
Pris
Gratis
Lokalitet
Lilletrommen
Target
For alle
Køb billet(ter)
Foredrag & debat

Live i stuen: Med kurs mod New York

20.11.23
Bibliotekernes festival for historie er en landsdækkende vidensfestival med Det Kgl. Bibliotek og folkebibliotekerne som afsender. Over en uge i efteråret (uge 47) byder biblioteker fra landets regioner til hybride arrangementer (streaming + fysisk) med nye aktuelle vinkler på historie og samfund under et bredt tema. Temaet i 2023 er ’Historien vendt på hovedet’.

Torsdag den 21. februar 1907 sejlede det store passagerskib S/S UNITED STATES ud af Københavns havn med kurs mod New York. Om bord var den berømte skuespiller Christian Zangenberg. Han skulle til USA og optræde for nogle af de mange danskere, der i de forløbne årtier var udvandret. Om bord på UNITED STATES var hundredvis af mennesker fra mange forskellige lande og samfundslag på jagt efter et bedre liv eller på vej til at genforenes med deres familie på den anden side af havet. Nogle rejste ud for atter at vende hjem. Andre havde ingen returbillet.

Sammen med Zangenberg oplever vi livet om bord UNITED STATES og kaster blikket på udvandrerne, Amerikadamperne – og søsygen.

Thorbjørn Thaarup er historiker og museumsinspektør på M/S Museet for Søfart.

Arrangementet sendes live fra Roskilde Bibliotek.

Gratis billetter kan hentes her fra siden fra d. 25. september.

Materialer