""
Foto: Aarhus Universitet

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Lilletrommen
Target
For voksne
Køb billet(ter)
Foredrag & debat

Jagten på den perfekte vejrudsigt

27.02.24
Livestreaming fra Aarhus Universitet

Hvorfor er det sværere at forudsige den præcise sigtbarhed i en tåge, end vindstyrkerne i en vinterstorm? Og kommer meteorologerne nogensinde til at kunne forudsige præcist hvor en byge rammer?

Hør om vores vejr i Danmark, Færøerne og Grønland – om hvilke mekanismer der styrer vejret og atmosfærens udvikling. Få også svar på spørgsmålet ’Hvor kommer vejret fra?' når meteorologerne fortæller om vejrfænomener som kan være opstået flere tusinde kilometer væk.

I foredraget vil du få en introduktion til meteorologernes værktøjskasse og høre om den videnskab og teknologiske udvikling som gør at meteorologer kan udarbejde mere og mere præcise vejrudsigter. Historisk set har meteorologens arbejde nemlig udviklet sig fra at være et håndværk til nu at blive suppleret med digitale værktøjer og supercomputere. Og hvad med fremtidens vejrudsigter: vil brug af kunstig intelligens, AI, forbedre dem?

Foredragsholdere: Jesper Eriksen og Eigil Kaas.

Billetter er tilgængelige fra d. 2. januar.

OBS vi oplever desværre, at rigtig mange ikke bruger deres gratis billet og der derfor er mange tomme sæder ved livestreamingerne. Vi beder derfor om, at du henter billetter med omtanke for andre.