""
Foto: CPH:DOX

Om dette arrangement

Tid
17:00 - 19:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Lilletrommen
Arrangører
Target
For voksne
Køb billet(ter)
Film

HØRSHOLM:DOX - The Hostage Takers + mød gidselforhandler Jens Serup

20.03.23
Den danske fotograf Daniel Rye er en af hovedpersonerne i et nervepirrende gidseldrama baseret på et chokerende interview med to livstidsdømte, britiske ISIS-medlemmer i en konfrontation med journalist Sean Langan.

Efter den amerikanske krigskorrespondent James Foley i 2014 blev halshugget for åben skærm af ISIS, opsporede hans ven Sean Langan to fængslede, britiske islamister, der var involveret i henrettelsen. Sean Langan lavede timelange interviews med de to briter, og hans intense interviews er kernen i instruktørparret Puk Damsgaard og Søren Klovborgs gidseldrama ’The Hostage Takers’. De to ISIS-medlemmer vogtede over mange vestlige fanger, der gav dem dæknavnet ’The Beatles’. En af deres fanger var den danske fotograf Daniel Rye, hvis fortælling vidner om deres brutalitet overfor fangerne. To beretninger fra hver sin side med hver sin agenda. Om det helvede de tilfangetagende og deres pårørende blev udsat for, og om radikaliseringen af unge mennesker opvokset indenfor de vestlige mure. Den adrenalinpumpede førstehåndsberetning fra manden, der fik Daniel Rye ud igen, er en actionfilm værdig - men det er i Sean Langans konfrontation med de to ISIS-medlemmer, at mange års vrede endelig får afløb.


Efter filmen vil gidselforhandler Jens Serup fortælle om de nervepirrende forhandlinger for at få Daniel Rye ud i live.

-

D. 15.03.23 - 26.03.23 kan nogle af de bedste dokumentarfilm fra dette års CPH:DOX-filmprogram opleves i Trommen til minifestivalen HØRSHOLM:DOX. Vi stiller skarpt på de mest relevante emner og har skræddersyet et spændende program med tilhørende events. Alle filmarrangementer er gratis, men kræver gratisbillet, som du kan hente via bibliotekets eller Trommens hjemmeside. Læs mere om DOX:DANMARK og se hele programmet her

 

86 min.

Instruktør: Puk Damsgaard

Søren Klovborg

Sprog: Engelsk, dansk

Undertekster: Engelsk, måske danske undertekster

Trailer:

The Hostage Takers | CPH:DOX 2023

 

Materialer