""
Foto: CPH:DOX

Om dette arrangement

Tid
16:00 - 18:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Lilletrommen
Arrangører
Target
For voksne
Køb billet(ter)
Film

HØRSHOLM:DOX - The Hamlet Syndrome + fællesspisning m. ukrainsk tema

21.03.23
Et af det sidste års store festivalsucceser er et eminent observeret psykologisk drama fra et lille teater i Ukraine, hvor en gruppe mennesker mødes for at fortolke scener fra Shakespeare og hele deres indre sår.

Få måneder før Ruslands invasion samles en gruppe unge på de skrå brædder for at øve sig på et stykke, der sammenfletter Shakespeares tragedie om Hamlet med skuespillernes egen turbulente virkelighed i et land, der har været under angreb siden 2014. Og ligesom Hamlet tumler Jaroslav, Kateryna, Rodion, Oksana og Roman også med deres egne traumer og eksistentielle spørgsmål. Fra krigsoplevelser ved frontlinjen i Donbas til et konservativt samfunds afvisning af ens seksualitet. Men på scenen kan deres indre liv få afløb i en helende proces, der byder på nogle uventede gennembrud - lige indtil den russiske invasion rammer.

Efter filmen kan du møde aktivitetsleder Carina Mosbæk fra Røde Kors-initiativet Venner Viser Vej, som vil fortælle om arbejdet med ukrainske flygtninge i Hørsholm. Interesserede har også mulighed for at få en snak om muligheden for at blive frivillig i Venner Viser Vej. 

Bagefter er der fællesspisning i Trommens foyer, hvor der bydes på ukrainsk borscht. Billet til fællesspisning kan købes særskilt til 40 kr. eksl. gebyr her.

OBS: Frist for køb af billet til fællesspisning er fredag d. 17. marts kl. 12.

-

D. 15.03.23 - 26.03.23 kan nogle af de bedste dokumentarfilm fra dette års CPH:DOX-filmprogram opleves i Trommen til minifestivalen HØRSHOLM:DOX. Vi stiller skarpt på de mest relevante emner og har skræddersyet et spændende program med tilhørende events. Alle filmarrangementer er gratis, men kræver gratisbillet, som du kan hente via bibliotekets eller Trommens hjemmeside. Læs mere om DOX:DANMARK og se hele programmet her

 

85 min.

Instruktør: Elwira Niewiera, Piotr Rosolowski

Sprog: Ukrainsk, russisk

Undertekster: Danske undertekster

Trailer:

The Hamlet Syndrome | CPH:DOX 2023