FNs Verdensmål på Hørsholm Bibliotek

På Hørsholm Bibliotek og i hele Kulturhus Trommen arbejder vi siden 2024 aktivt med FNs Verdensmål. Vi har besluttet at blive et certificeret verdensmålsbibliotek. Det tager 3 år at blive certificeret og det vil sige at vi i fællesskab i huset følger certificeringsprogrammet som er udviklet af Chora2030. Herunder har vi bl.a. været igennem en workshop og sammen følger vi en 3-årig handleplan, hvor vi som bibliotek vil bruge vores rolle i kommunen til at styrke borgerinddragelse og bæredygtighed. Vi er ikke kun en videnscentral men også et sted for deltagelse og nye initiativer. Vi forpligter os bl.a. til, at indtænke verdensmålene i vores arrangementer og udstillinger. Men vi har også allerede gang i flere bæredygtige initiativer.

Det gør vi allerede:

Fremtidige ønsker:

• Plantebytte
  • Fast bogsalg
  • Fællesspisning

Har du en god idé og har du lyst til at lægge frivillige kræfter i den så skriv til os på horsbib@horsholm.dk

Her kan du læse om de 10 biblioteker som allerede er verdensmålscertificerede.