Det sker for voksne

Ikoniske albums: Mercyful Fate's 'Don't break the oath'

Foto: Finn Costello
Ved Henrik Marstal
Tid
19:00 - 21:00
Pris
Billetpris: 50 kr.
Sted
Lilletrommen
Adresse

Bibliotekstorvet 1
2970 Hørsholm
Danmark

Mercyful Fate’s album ”Don’t Break the Oath” er formentlig det mest indflydelsesrige danske rockalbum i historien. Alligevel vil albummet nok være ukendt for de fleste. Det forsøger vi at rette op på, når Henrik Marstal, der er lektor på Rytmisk Musikkonservatorium, Hørsholmborger og forfatter til bogen ”Mercyful Fate’s Don’t Break the Oath”, besøger Hørsholm Bibliotek. 

Her vil Henrik Marstal fortælle historien om Mercyful Fate, der i løbet af årene 1982 – 1984 udgav to albums og en EP, der i dag står som hovedværker i heavy metal-genren, ikke bare i Danmark, men i hele verden. 

På trods af det beskedne output og på trods af at den københavnske metalscene i begyndelsen af 1980’erne var meget lille, formåede Mercyful Fate at forny heavy metal-genren og sammen med en lille håndfuld andre bands fra England, Schweiz og Sverige at definere den undergenre, der siden blev kendt som black metal. 

Med deres sataniske tekster og kontroversielle sceneshow som blandt bød på brændende kors og et mikronfonstativ lavet af korslagte lårbensknogler tiltrak Mercyful Fate sig snart interesse fra PRMC (Parental Ressource Music Center), som inkluderede dem på listen over særligt forkastelige sange, sammen med blandt andet Prince og Cindy Lauper, hvilket naturligvis blot gjorde dem endnu mere populære. 

Henrik Marstal har sin bog desuden introduceret begrebet ”Queer Satanism” for at indfange det nyskabende i Mercyful Fates og i særdeleshed forsangeren King Diamonds optræden med ansigtsmaling og falsetsang.

Efter Henrik Marstals introduktion læner vi os tilbage i biografsæderne, slukker lyset og hører hele ”Don’t Break the Oath”-albummet fra ende til anden. 

Billetten inkluderer desuden en fadøl fra Trommens foyerbar, som man kan hente umiddelbart inden arrangementsstart mod fremvisning af sin billet.

Billetter er tilgængelige her fra siden 8 uger inden arrangementet starter.

Ved dette arrangement kan der blive taget billeder til brug på Hørsholm Biblioteks og Trommens hjemmesider og sociale medier. Læs mere om vores regler her