Demensugen er skudt i gang

06.05.24
Uge 19 er hvert år dedikeret til at sætte fokus på demenssygdommen, de pårørende til den, og hvordan vi kan gøre det lettere at leve med en demenssygdom.

Det er Folkebevægelsen for et Demensvenligt Danmark, der står bag initiativet, og i år sættes der under sloganet ‘Ta’med’ spot på demensvenlighed i kultur- og fritidslivet. 

For at gøre det lettere for mennesker med demens at færdes og modvirke social isolation har Folkebevægelsen for et Demensvenligt Danmark udviklet Demenssymbolet ‘Håndsrækningen’. Demenssymbolet kan sidde synligt på jakken eller i en nøglesnor, men kan også findes mere diskret, f.eks. på et betalingskort.  

Du kan gøre en forskel ved at holde øje med demenssymbolet og ved at huske de tre råd, som er rigtig gode udgangspunkter i forhold til at imødekomme et menneske med demens. Oftest skal der ikke så meget til:  

· Tag kontakt – Smil og vær imødekommende    

· Tal tydeligt – Stil et spørgsmål ad gangen  

· Vær tålmodig – Sæt tempoet ned og hjælp gerne på vej  

På Hørsholm bibliotek skal det være trygt at færdes for alle - også for mennesker med en demenssygdom. Personalet er derfor opmærksomme på demenssymbolet og på at imødekomme mennesker med demens, når vi færdes i udlånet og ved arrangementer. Vi vil være med til at øge vidensniveauet i befolkningen, så flere ved, hvad demenssygdomme er, og hvordan de kan hjælpe de mennesker, der er udfordret af en demenssygdom. Vi har derfor sat en masse materialer frem i udlånet, som gør os klogere på emnet. På vores bogudstilling finder du også foldere og plakater, der skal inspirere til at gøre en forskel for mennesker med demens. 

  

ErindringsBio – et filmtilbud til mennesker med demens  

Kender du det gratis online filmtilbud Erindringsbio? Tilbuddet er udviklet til mennesker med demens og deres pårørende, frivillige og plejepersonale. 

Du finder ErindringsBio under Digitale Tilbud på bibliotekets hjemmeside.

  

Læs mere om Demensugen her.   

Materialer