Museer

Museer i Hørsholm

I Hørsholm kommune ligger der 3 museer. Tæt på bymidten i godsforvalterens gamle bolig til det tidligere Hirschholm Slot ligger Museum Nordsjælland (Hørsholm Egns Museum). Hørsholm Mølle ligger også tæt på bymidten og indeholder i dag bl.a. en spændende Håndværktøjssamling. Karen Blixen Museet ligger ved strandvejen over for Rungsted Havn og Rungsted strand.

På Museum Nordsjælland (tidligere Hørsholm Egns Museum) kan du gå på opdagelse i to dramatiske tidsperioder fra hver sin ende af historien - stenalderjægerne fra Nivå og deres unikke, 7500 år gamle grave eller se ting og sager fra det kongelige Hirschholm Slot, som for 200 år siden var nabo til museumsbygningen.

Hørsholm Mølle som blev bygget i 1890-91 ligger også ganske tæt på slotsparken. Den indeholder i dag Håndværktøjssamlingen med udstillinger og lejlighedvis arbejdende værksteder. Her har et bredt udsnit af datidens håndværktøj fundet plads. Derudover findes en model af Hirschholm Slot udført af lokale håndværkere i størrelsen 1:50 og udarbejdet på baggrund af de tegninger der har været tilgængelige, samt slottets historie i tekst og billeder.

Karen Blixen Museet er indrettet i forfatterens fødehjem Rungstedlund, som igen blev hendes hjem, da hun i 1931 vendte tilbage til Danmark efter 17 år som farmer i Afrika. Her boede hun til sin død i 1962, og her skrev hun alle sine verdensberømte fortællinger.
Rungstedlund ligger tæt ved Rungsted havn, og bag bygningerne strækker sig 30 tønder have og park. Området er efter Karen Blixens ønske udlagt som fuglereservat, men åbent for besøgende, og man kan bl.a. se Karen Blixens grav ved foden af Ewalds høj.

Nordsjællands Veterantog er en forening af frivillige, der har som formål at bevare og vedligeholde historisk jernbanemateriel og bygninger i relationer hertil.
Arbejdet hermed foregår i remiserne i Græsted og Rungsted. I Græsted hver lørdag og i Rungsted hver onsdag aften. Det er muligt for interesserede at besøge værkstederne.
I sæsonen køres der tog mellem Helsingør og København med stop i Rungsted Kyst.
Forskellige særtogskørsler og arrangementer forekommer i den kommende sæson.
Det er det muligt at følge foreningens spændende arbejde på hjemmesiden www.veterantoget.dk, hvor man også kan tilmelde sig en nyhedstjeneste.