Historie

Her er en række links til gode sider på nettet om historie. Nogle af dem skal du logge på for at kunne bruge, andre er frit tilgængelige.
American Rhertoric 
American Rhetoric har samlet en stor mængde amerikanske taler af præsidenter og andre vigtige personer. Mange taler findes udover i fuldtekst også i  lyd- og videoversioner. 
 
Danmarkshistorien
2. udgave fra 2006 af Gyldendal og Politikens Danmarkshistorie i 17 bind er digitaliseret og ligger tilgængelig på nettet. Gyldendals og Politikens Danmarkshistorie dækker hele den danske historie - fra for 15.000 år siden til i dag. Danmarkshistorien er en del af Den Store Danske Encyklopædi. 
 

Danmarkshistorien.dk
Lettilgængelig fremstilling af Danmarks historie. Dækker fra oldtiden og til i dag. Indeholder mange historiske kilder. Udarbejdet af Århus Universitet.

Danmarks oldtid
Værket Danmarks Oldtid skildrer tiden fra 13.000 før vor tidsregning til 1050 e.Kr. Værket indeholder den nyeste forskning inden for området. 
Den digitaliserede version bygger på 2. udgave af firebinds-værket fra 2006.
Danmarks oldtid er en del af Den Store Danske Encyklopædi.

Dansk biografisk leksikon
Dansk biografisk leksikon (3. udgave, udarbejdet i perioden 1979-1984) rummer bl.a. mere end 13.000 artikler om kendte danskere gennem tiden.
Søgning foregår enten via søgefelt eller ved hjælp af emnegrupper. Dansk biografisk leksikon er en del af Den Store Danske Encyklopædi.

Dansk Kvindebiografisk Leksikon 
Dansk Kvindebiografisk Leksikon - KvinFos leksikon med 1924 biografier om Danmarks mest betydningsfulde og berømte kvinder fra middelalderen til i dag.

Faktalink
Belyser forskellige opgaverelevante, aktuelle og klassiske emner. Et godt sted at starte en opgave om et aktuelt emne, med forslag til videre informationssøgning.
Du logger på med dit cpr-nummer og den pinkode, du bruger når du låner.

Historiens verden
Historiens verden er en dansksproget historieportal, der emnemæssigt dækker hele verdenshistorien fra oldtiden og frem til det 21. århundrede.

Mediestream Fri adgang til 6.146.932 avissider fra perioden 1918 til 2001. Mediestream er et fantastisk sted at finde primærkilder til at dokumentere den tid du arbejder med i historie- eller samfundsfagsopgaven. 

Søg ogå i andre landes historiske kilder f.eks. USA's nationale arkiv eller Englands nationale arkiv