Artikelsøgning

Find artikler i Artikelbasen.

Artikelbasen dækker artikler fra danske aviser, tidsskrifter, årbøger o.lign. Du kan søge på artikler direkte fra vores hjemmeside ved at bruge det almindelige søgefelt.

OBS! Vær opmærksom på, at de oplysninger du får, når du finder en artikel, er henvisninger til, hvor du kan finde artiklen. Det er altså ikke selve artiklen!

SØGNING EFTER TIDSSKRIFTARTIKLER

Søgning nr.1:
Du ønsker at finde nogle artikler om solpletter, og du skriver derfor 'solpletter' i søgefeltet. Dit søgeresultat bliver filtreret på materialetype, forfatter m.m. i facetbrowseren til venstre på skærmen. Du kan afgrænse din søgning ved at sætte et flueben i den lille firkant til venstre for materialetypen Tidsskriftartikel:

Et af de første resultater du får vist, er artiklen 'Seismiske undersøgelser af solpletter,' skrevet af Jesper Munk Jensen. Klik på artiklens titel for at få flere oplysninger:

 

Du kommer nu til en materialevisning, hvor du har mulighed for at klikke på Detaljer om materiale og få vist nogle oplysninger, du skal bruge i din videre søgning. Det interessante for dig er to felter:

  • Findes i - hvor du får at vide i hviklet tidsskrift artiklen er trykt
  • Omfang - hvor du kan se på hvilke sider artiklen står


Du kan desværre ikke klikke dig videre ind og søge på tidsskriftet, så husk oplysningerne. Du skal nemlig bruge dem i din videre søgning:

 

Du har nemlig mulighed for at bestille materialer fra andre biblioteker. Du kan få hjælp til det på dit lokale bibliotek, men du kan også gøre det selv via Digital Artikelservice på bibliotek.dk. Du skal være opmærksom på, at du skal registrere dig som bruger i bibliotek.dk, for at kunne låne gennem det landsdækkende lånesamarbejde.

 

SØGNING EFTER AVISARTIKLER (Infomedia)

Du søger efter avisartikler på nøjagtig samme måde som ovenfor beskrevet. MEN: Hørsholm Bibliotek opbevarer ikke gamle aviser i mere end en uge. Når du finder frem til en artikel fra et dagblad, som er mere end  en uge gammel, kan du derfor IKKE finde den i fysisk form på biblioteket. I stedet giver bibliotekerne adgang til avisartikler gennem databasen Infomedia, hvor du kan læse avisartikler fra de danske dagblade i fuld tekst.
NB! Du skal være på et bibliotek, for at få fuld adgang til Infomedia.

 

 

Fotos og tekst venligst lånt af Københavns Biblioteker.