Vi har åbent - nu med adgang til selv at finde bøger på hylderne

13.05.20
Der er dog stadig begrænset åbning af biblioteket

Vi er nu klar til at åbne for hylderne i stueetagen, således at du selv kan finde bøger. Vi har haft rygende travlt den første uge og nu er rigtigt mange materialer ved at være klar til udlån igen – så kom bare an!

Men det er stadig ikke muligt at benytte computere, printe m.m., lege i børneudlånet eller sætte sig ved borde eller i lænestole. Man kan kun opholde sig i biblioteket i den tid, det tager at finde de bøger eller andre materialer, som man skal bruge. Du kan heller ikke selv finde dine reserveringer, det hjælper personalet dig med. Vi er selvfølgelig til rådighed i hele åbningstiden (se nedenfor).

Vi anmoder alle vores brugere om at tage hensyn til hinanden, holde afstand og være tålmodige.

Åbningstiderne er til og med 8. juni fortsat mandag – torsdag kl. 11-18, fredag kl. 11-14.30 og lørdag kl. 10-14.

Hold dig orienteret her på hjemmesiden for opdateringer.

Her kommer svar på nogle ting du måske har spørgsmål omkring:

Jeg skulle have afleveret bøger lige efter, at I lukkede. Skal jeg nu betale?
Alle får en frist til den 30. juni til at aflevere uden gebyr. Der vil være frit lejde juni måned med.

Kan jeg reservere nu?
Ja, du kan både reservere på sædvanlig vis over hjemmesiden, biblioteket.horsholm.dk, app’en Biblioteket samt få bibliotekarerne til at reservere for dig.

Hvorfor kan jeg ikke

• bruge jeres printer, kopi og scan?
  • læse dagens avis?
  • hurtigt lige slå noget op på jeres pc?
  • lege i børnebiblioteket, når nu institutionerne er åbne?
  • booke et møderum?

Folketinget gav den 8. maj tilladelse til ’ind- og udlån’ på bibliotekerne. Det vil sige, at man ikke må tage ophold på biblioteket og alle disse aktiviteter opfattes som 'ophold'.

Kan jeg selv lukke mig ind på biblioteket, når der ikke er personale?
Nej desværre, den selvbetjente tid i biblioteket er midlertidigt lukket.

Hvilke forholdsregler har I taget i forhold til smittefaren?
For at minimere smittefaren er sikkerheden i højsædet på biblioteket og har førsteprioritet . Biblioteket lukker kun langsomt og gradvist op. Vi følger de officielle regler med afstand, vask af hænder, rengøring og sprit.

Hvornår åbner I igen – sådan rigtigt, som før coronaen?
Det ved vi ikke. Det afhænger af Folketinget. Følg med her på hjemmesiden og på vores Facebook.