""

Sofie - praktikant på biblioteket

27.01.23
Lidt om min uge som praktikant på hørsholmbibliotek

Jeg ansøgte om at være praktikant på biblioteket for at se hvordan alt det med reservationer og bogopsætning faktisk fungerede. Jeg tænkte faktisk at det blev en “nem” praktik, hvor jeg ikke skulle lave så meget. Jeg blev så positivt overrasket da jeg mødte ind mandag morgen. Jeg blev virkelig godt taget imod, og de lavede med det sammen et lille morgenmøde, hvor jeg kunne møde alle, og få introduceret mig selv, som praktikant. Jeg fik så udleveret et skema, hvor der var lagt alle mulige forskellige spændende ting ind. Jeg var helt overrasket over hvor styr på alt der var, og hvor meget jeg var blevet tænkt på. 

Der har været rigtig mange hyggelige og gode oplevelser ved biblioteket. Der er dog nogle som var lidt højere oppe og ringe end andre. Fx. synes jeg det var rigtig sjovt og lave en udstilling ude i svingdøren, og lave et book face. Det fik mig til at være kreativ, og fik mig til at tænke ud af boksen. 

Jeg synes det var hyggeligt at gå rundt og finde bøger fra pluk-listen, men det var ikke lige nemt hver gang. Der var fx. nogle gange hvor jeg havde ledt og ledt i så lang tid, hvor jeg simpelthen måtte give op. Så kom der en hen og hjalp mig, og så var bøgen lige for næsen af mig. Sådan kan det jo gå nogle gange. 

Jeg har lært meget om hvordan et bibliotek faktisk fungerer, og hvor meget arbejde der faktisk bliver lagt ind i et bibliotek. Der foregår så meget bag disken, som man bare ikke ser. Medarbejderne på biblioteket gør så meget for borgerne, og det skal vi være rigtig taknemmelig for.  

Jeg er glad for at jeg valgte at tage i praktik på biblioteket. Det har lært mig rigtig meget!  

- Sofie