""

Årets vindere på Krimimessen

Af Nina
28.03.23
I weekenden blev Krimimessen afholdt i Horsens og flere priser blev overrakt til fantastisk dygtige forfattere fra både Danmark og udlandet.

Palle Rosenkrantz prisen (bedste udenlandske krimi/spændingsroman)

Årets vinder af Palle Rosenkrantz prisen blev finske Arttu Tuominen og han vandt prisen for 'Sendebuddet', som udkom i september sidste år. Det er anden bog i Floddelta-serien, hvor vi følger de tre politifolk Jari Paloviita, Linda Toivonen og Henrik Oksman. Første bog i serien fik titlen 'Mørkebror' herhjemme og de to bøger kan læses uafhængigt af hinanden. 

 

Harald Mogensen prisen (bedste danske krimi/spændingsroman)

Årets vinder af Harald Mogensen prisen blev Torben Munksgaard og den modtog han for “Damevennens død”, som er tredje bog om plejehjemsbeboeren Walther Traum. Munksgaard kender du måske fra romanerne 'Muren' og 'Sort hund' og i 2020 udkom 'Digterens død', der er den første bog i Traum-trilogien. 

Debutantdiplomet

Årets modtager af Debutantdiplomet blev Heidi Amsinck, som debuterede med 'Mit navn er Jensen' i starten af 2022. Amsincks hovedkarakter hedder (ikke overraskende)Jensen og hun arbejder som reporter på Dagbladet. Anden bog i serien udkom i februar og den fik titlen 'Pigen på billedet'.  

Glasnøglen 2022
Morten Hesseldahl blev modtager af Glasnøglen 2022 for spændingsromanen “Mørket under isen”. Bogen handler om den dansk-grønlandske Pipaluk, der konfronterer sin fortid, da hun tager tilbage til Grøndland.  

Tage la Cour- diplomet (bedste fagbog om kriminallitteraturen)

Det er ikke kun de skønlitterære bøger, som vinder priser på Krimimessen. Nils Valdersdorf Jensen modtog Tage la Cour-diplomet for 'Smuglerlandet Danmark', som fortæller historien om smugleriet i Danmark fra midten af 1700-tallet og til i dag.

Publikumprisen 2023

I 14 dage op til Krimimessen kan læserne stemme på Krimimessens hjemmeside om hvem der skal modtage Publikumprisen. I år blev det Michael Katz Krefeld, der står bag bøgerne om privatdetektiven og kriminalbetjent Thomas Ravnsholdt.

Stort tillykke til alle årets vindere! 

Tags
Materialer