AT 2017 - Menneskets forhold til naturen

01.02.17
Mangler du idéer til din AT opgave? Eller har du brug for korte fakta, eller uddybende artikler om dit emne? Så har vi samlet en række relevante links til emnelister og artikelbaser.

Her er en liste over 100 emner du kan skrive om, og hvilke fag der er oplagt at bruge til dem.

Faktalink har også en artikel med emnet Menneskets forhold til naturen. Her er også en oversigt over relaterede artikler. Faktalinks artikelbase er god at få idéer fra, fordi de både giver overblik og dybdegående information. Hver artikel begynder med en introduktion til emnet, hvorefter der dykkes dybere ned i stoffet med debat og perspektivering. Ofte har artiklerne også tilknyttet små forklarende videoer med fx forskere. Alle artikler afsluttes med en liste over kildehenvisninger og links.

I Global Issues in Context kan du hente inspiration i globale problemstillinger, fx turisme og økoturisme, global opvarmning eller hvalfangst. Artiklerne er på engelsk.

Er du mere interesseret i samfundsspørgsmål kan du bruge Student Ressources in Context, hvor du bl.a. kan læse om kloning, LGBTQ rettigheder eller fedme. Artiklerne er på engelsk.

Temaet Menneskets forhold til naturen byder på en lang række emner, fra betydningen af USA's nu manglende klimepolitik, til hvordan vi ser kroppen som identitetsskabende. Her kan du finde emner og forslag til litteratur indenfor samfundsfag, historie, engelsk, erhvervsøkonomi og psykologi.

Videnskab.dk har samlet en række videnskabelige artikler indenfor årets AT tema, som du kan bruge til inspiration, bl.a. om den bæredygtige livsstils fordele og ulemper, truede dyrearter og rumforskning.

Også i skønlitteraturen er forholdet mellem mennesket og naturen et velkendt tema. Uanset om naturen betragtes som noget der skal inddæmmes, tæmmes og kultiveres, eller som en organisme vi selv er en del af, så er vi alle prisgivet naturens kræfter. Litteratursiden har her samlet en liste over skønlitterære værker du måske kan bruge.

Det teologiske fakultet på Københavns Universitet har igen i år samlet en række idéer til årets AT tema, set i et religiøst, filosofisk, samfundsfagligt og historisk perspektiv, som du kan læse her.

Lav din problemformulering
Når du har fundet på et emne skal du skrive en problemformulering. Den kan du finde inspiration til her, hvor fagredaktørerne giver deres bud på nogle problemstillinger til de forskellige fag.

Bogen "Find viden: Informationssøgning for de gymnasiale uddannelser" skrevet af Trine Toft kan hjælpe dig med at skrive din problemformulering og giver dig gode råd til hvordan du søger mest effektivt, ved at begrænse din søgning så du kun får den mest relevante information.

Tal og fakta
Har du fundet dit emne, og har brug for at få styr på nogle af de kolde fakta, så kan du finde hjælp i artikelbasen Europa World Plus Online. Her står informationer om verdens lande, fx kort, befolkningstal, og landbrugs- og turismestatistikker. Artiklerne er på engelsk.  

Gå i dybden
Har du brug for at gå mere i dybden med dit emne, så kan du også finde videnskabelige artikler (på engelsk) i Science in Context. Artiklerne er emneopdelt, så der fx er en artikel om DNA under emnet Kemi.

Har du ikke fundet noget du kan bruge i disse links kan du selv gå ind og se om biblioteket tilbyder nogle andre artikelbaser du kan bruge. Du er naturligvis også velkommen til at spørge en bibliotekar, som hellere end gerne vil hjælpe dig med informationssøgning til din opgave.

Materialer
Reservér
 • Bog

Grænseløshedens kultur : et opgør med hastighed, udmattelse og håbløshed i klimakrisens tidsalder

Af Gregers Andersen (f. 1981) (2016)
Læs mere
Reservér
 • Bog

Perronens længsel efter luftskibe

Af Arne Herløv Petersen (2015)
Læs mere
Reservér
 • Bog

Kobbermark : noveller

Af Gyrðir Elíasson (2016)
Læs mere
Reservér
 • Bog

Mennesket i naturen - naturen i mennesket : om naturlig variation

Af Søren Rasmussen (f. 1952) (2016)
Læs mere
Reservér
 • Bog

Da mennesket blev menneske

Af Peter K. A. Jensen (f. 1951) (2012)
Læs mere
Reservér
 • Dvd

State of the planet : the complete series

(2004)
Læs mere
Reservér
 • Bog

Matematikfilosofi

(2011)
Læs mere
Kaspar Colling Nielsen (f. 1974): Mount København : fortællinger
Reservér
 • Bog

Mount København : fortællinger

Af Kaspar Colling Nielsen (f. 1974) (2010)
Læs mere
Reservér
 • Bog

Nature strikes back : menneskets forhold til naturen set gennem vestlig kunst

(2009)
Læs mere
Reservér
 • Bog

Jorden set fra himlen : vores planet portrætteret fra luften

Af Yann Arthus-Bertrand (2009)
Læs mere
Reservér
 • Bog

Darwin - og idéen der vendte verden på hovedet

Af Line Friis Møller (2009)
Læs mere
Reservér
 • Bog

366 dage og tanker om jorden

Af Yann Arthus-Bertrand (2003)
Læs mere