Autumn leaves

16.10.17
Her er smagsprøver på nogle af bibliotekets nye CD’ere. Der er nye ting imellem, men også klassikere nogen måske har glemt, og som jeg synes er af blivende kvalitet.

Efteråret er over os, og inden vi får set os om er det på tide at trække indendørs. Ild i brændeovnen (hvis man har sådan èn) eller i hvert fald gang i stearinlysene. En blød sofa, et godt glas et eller andet og god musik fra anlægget. Så går det pludseligt meget bedre! 

Janiva Magness er en forrygende amerikansk bluessangerinde fra Detroit, der har et dusin udgivelser bag sig. Jeg synes, hendes stemme brænder godt igennem her på denne EP med solid bluessoul.

Engelske Savoy Brown har over 50 år på sit CV som en af de fremmeste på den engelske bluesrock scene. Og det swinger stadig derudaf!

Vores allesammens Sebastian er også ved at blive en gammel dreng. Det kan man imidlertid ikke høre her på hans sidste udgivelse, nummer 30 i rækken. Jeg er helt uenig med Ekstrabladets anmelder Thomas Treo, der kaldte pladen et makværk! Døm selv!

Nick Mulvey fra Cambridge er ude med sit andet album. Han er helt sin egen i et spændende musikalsk univers med islæt af world, folk og fusion.

Old Dominion fra Nashville spiller en slags moderne country med rødder i rock og en vokal, der giver det hele et ekstra pift.

Lilly Hiatt er datter af legendariske John Hiatt, og man må sande de gamle ord om at æblet ikke falder langt fra stammen! Det er hendes tredje album og vi taler om Americana af bedste støbning!

For Neil Young fans er der godt nyt her. ”Hitchhiker” er oprindelig indspillet på bare én aften i august 1976 og derefter aldrig udgivet af uransagelige årsager. Nu er der her så og det er ikke til at høre at musikken har over 40 år på bagen på dette flotte akustiske album.

Madonna har være på en større turné og udgiver de bedste takes på dobbelt CD’en ”Rebel heart tour”, indspillet i Sydney i marts sidste år.

Steve Miller var en institution indenfor progressiv amerikansk rock i mange år. Med start i den psykedeliske tid i slutningen af 60’erne til starten af 80’erne, hvor gassen er gået lidt af ballonen. Dobbelt CD’en her dækker hans bedste produktioner.

Gregg Allman fra The Allman Brothers Band startede sin solokarriere 1973 ved siden af sin rolle som keyboard spiller og sanger i supergruppen. Her kunne han dyrke sine mere soulprægede ballader, der ikke behøvede helt så mange watt som ellers var standarden.

Micah P. Hinson er indbegrebet af Americana. Han har udgivet en slags opera over sit på mange måder dramatiske liv. Pladen ligner langt fra hans tidligere udgivelser, og det er ikke sikkert at nye fans skal starte her! Lyt i stedet til en tidligere blog med et udvalg af klassisk Hinson.

Warhaus består af belgieren Maarten Devoldere fra den nok herhjemme ret ukendte gruppe Balthazar. Det er hans første soloudspil og anmelderne sammenlignede med ingen mindre end Leonard Cohen og Tom Waits!

Australske Alex Cameron er en smægtende singer/songwriter, der er god til at skrue ørehængere sammen. Her i duet med amerikanske Angel Olsen. 

Lyt til eksempler på 

 og lån cd'erne på biblioteket.

/Benny

Materialer