""
Foto: Gyldendal

Samtaler med venner

Af Nina
06.05.22
Den 15. maj er der præmiere på tv-serien "Conversations with friends" baseret på Sally Rooneys bestsellerroman "Samtaler med venner". Vi guider dig til hvilke bøger du skal læse inden du skal binge.

Den irske forfatter Sally Rooney tog verden med storm i 2017 da hun debuterede med romanen "Samtaler med venner" som handler om både venskab, kærlighed, forvirrede følelser og stor passion til mennesker og til kunst. Året efter kom bestsellerromanen "Normale mennesker" om kærlighedsrelationen og venskabet imellem overklassepigen Marianne og arbejderklassedrengen Connell.  I 2020 blev den spændstige roman lavet til den kåde ungdomsserie "Normal People" som rigtig mange slugte på få dage mens de sukkede efter mere. 
Nu er samme produktionsselskab snart tilbage med en filmatisering af endnu en af Rooneys romaner, nemlig bogen "Samtaler med venner" som får præmiere den 15. maj. 

Alle Rooneys romaner kredser alle om kærlighed og venskab på forskellige måder. Senest så vi det med romanen "Skønne verden, hvor er du" som udkom i 2021 og handler om to veninder, der forsøger at finde fodfæste i voksenlivet med alt hvad det indebærer af konflikt omkring arbejdsliv, kærlighed og ikke mindst venskab. 

Samtaler med venner - lån en god bog om venskab

Varm op til præmieren på tv-serien "Conversations with friends" ved at læse en god bog om venskab. Herunder giver vi dig 5 helt forskellige bud på venskabsromaner og hvorfor du skal læse dem. God læselyst.

Pixie lever stadig af Sofie Riis Endahl

Hvordan er det at være ung og nyudklækket student i dagens Danmark? Det forsøger forfatter Sofie Riis Endahl at komme lidt nærmere i denne skarpe, sjove og rørende ungdomsroman. Bogen viser diversiteten i ungdomslivet i Danmark og fremkalder både følelsen af ensomhed, liderlighed og forelskelse.

Spøgelser af Dolly Alderton

Venskaber forandrer sig når man bliver voksen. Efter universitetet når de fleste får "voksenjobs" og kærester sker der også noget med vores venskaber. Og det er præcis dette som den britiske stjerneforfatter Dolly Alderton skriver om med både humor og ømhed. Romanen er en slags ode til de gode venskaber som klarer skærerne på trods af modstand og pauser. 

Havblik af Kristín Marja Baldursdóttir

Hvad sker der egentlig med ens venskaber når man er over 60 år og bliver skilt? På en rørende og velskrevet måde, skriver den islandske forfatter Kristín Marja Baldursdóttir om hvordan man godt kan finde kærlighed, venskab og sammenhold på trods af stor personlig sorg og krise i livets efterår. 

Eleanor Oliphant har det helt fint af Gail Honeyman

Mennesker som bærer på en tung bagage fra barndommen kan have svært ved at knytte bånd til andre mennesker når de bliver voksne. Sådan er det for Eleanor Oliphant og i denne roman får vi præsenteret et særdeles irriterende og dog også menneskeligt væsen, der kæmper for at eksistere med sin tunge bagage. Det er en rørende fortælling om et umage venskab der forandrer Eleanor Oliphants liv. 

Min geniale veninde af Elena Ferrante

Første bind i romanserien om Lenu og Lila, to piger med stor intelligens, der vokser op i et arbejderklassekvarter i Napoli, præget af mafia, gammeldags konventioner, sladdertanter og manglende dannelse. Den ene af piger får mulighed for at blive i skolen mens den anden må ud og arbejde. Dette bliver startskuddet på en helt særlig fortælling om klasse, uddannelse og ikke mindst venskabets kraft og begrænsninger. 

Tags