Ophav af Eva Tind

Af Nina
07.01.20
Eva Tind er nomineret til DR Romanprisen 2020

En smukt skrevet og helt unik roman om kunstneren Miriam, arkitekten Kai, datteren Sui og deres individuelle forsøg på at blive dem, de er. Det er en eventyrlig fortælling om familiebånd på tværs af kontinenter og konsekvenserne af en kompromisløs kunstnerisk søgen.

Der er 25 års aldersforskel mellem Miriam og Kai, da de deler en enkelt nat sammen, og den 51-årige Miriam på forunderlig vis bliver gravid. Miriam vil ikke være mor, så de indgår en aftale: Hun føder barnet, hvorefter Kai overtager forældrerollen fuldstændigt. Da datteren Sui 18 år senere flytter hjemmefra, udløser det en livskrise for Kai. Hvad skal han nu? Både far og datter må tage på hver deres rejser til et yoga-retreat i Indien, til en perledykker-ø i Sydkorea og til de dybe svenske skove for at finde sig selv og sit ophav. Ophav er fortalt fra alle tre familiemedlemmers synsvinkler, og tilsammen skaber det en forunderlig historie om de usynlige bånd mellem mennesker og om at finde det, man kan bidrage med til verden.

”Ungdom er vanvid, alderdom er det samme, og undervejs er der voksenlivet med alt dets begær, karriere og løbende sindssyge. Eva Tind har et overskud af humor, frækhed, varme, overblik og modent forfatterskab, som sætter hende i stand til at synge om det hele som en anden sirene med vand mellem gællerne.” (Bjørn Bredal, Politiken)

Eva Tind er nomineret til DR Romanprisen 2020 for Ophav. Hør hende fortælle om 'Ophav', slægtskab og identitet i videoen på Litteratursiden lige her.

Andre gode bøger om den svære forældrerolle, om at søge efter sit ophav og om kunst, natur, rejser og meditation:

Materialer