""

Hvad skal specialkonsulent i Kultur og Fritid Gitte Søby læse?

Af Nina
23.06.22
Jeg læser i perioder meget – som i virkeligt meget. Heldigvis har jeg også en meget bred smag, så det er sjældent et problem at finde læsværdige bøger på mit lokale bibliotek.

 Jeg har egentlig bare et helt ufravigeligt krav til de bøger, jeg læser – bøgerne skal være skrevet i et godt sprog – sætningerne skal flyde afsted og hverken være for korte eller for lange. Ord og sproglige billeder skal være trygge og maleriske og samtidigt kunne overraske mig og få mig til at stoppe op i selv den mest spændende handling for at nyde en særlig sammensætning af ord.

Jeg kan klart anbefale Lars Myttings bøger: ’Søsterklokkerne’ (del 1) og ’Skæbnens blå tråde’ (del 2) – en fremragende historie om tro og overtro, om mulig og umulig kærlighed, om livet i en lille norsk bygd og om hvad der sker, når nye tider er på vej. 

Lars Mytting har også skrevet romanen ’Svøm med dem som drukner’, som er en virkelig fascinerende fortælling om den unge mand Edvard, som rejser væk fra den norske gård, han er vokset op på for at finde sandheden om sine forældre, der blev dræbt i en skov i Frankrig, da Edvard var barn. Romanen indeholder masser af mystik, hemmeligheder og flotte beskrivelser af både natur og mennesker.  

Ken Folletts spændingsroman ’Aldrig’ er en helt anden genre, men er også en virkelig god bog – flere forskellige historier væver sig ind og ud af hinanden og læseren følger og føler med de mange skæbner i historierne.

Natasha Lester har skrevet flere gode bøger, men her vil jeg anbefale den historiske roman ’Den hemmelige arv’, der er baseret på historien om Christian Dior og hans søster Catherine, som var aktiv i modstandsbevægelsen under 2. verdenskrig. Det er simpelthen bare en god fortælling, som er skrevet i et godt sprog – den ene side tager den næste og puf – så er bogen læst færdig.

 

Til sidst vil jeg anbefale en forfatter, som klart er i den mere letfordøjelige genre hvad angår handling, men som stadig formår at skrive godt og fængende. Forfatteren hedder Jenny Colgan, og hun har blandt andet skrevet bøgerne ’Den lille butik med de lykkelige slutninger’ (del 1), ’Den lille butik med de nye begyndelser’ (del 2) og ’For langt fra dig’ (del 3). Jeg er i gang med den første bog lige nu, men har allerede de to næste på lager, for bøgerne er hurtigt læste og lige tilpas søde og forudsigelige uden det bliver for meget. 

Tags