Praktikantens boganmeldelse af bogen: "The Open Boat"

Af Anonym (ikke efterprøvet)
23.02.18
Bogen med titlen ”The Open Boat” er skrevet af Stephen Crane og blev først offentliggjort i 1897. Denne bog var skrevet for at beskrive Crane’s egen oplevelse på en båd hvor han heldigvis overlevede et skibbrud lige ud for kysten af Florida, som skete kun et par måneder før han skrev denne bog.

I bogens indledning introduceres læseren til de fire hovedpersoner, The Cook, The Correspondent, The Oiler, og The Captain.

The Cook er en meget glad og respektfuld mand som er ikke helt vant til at være på en lille båd fordi han har kun været på de store og luxseriøse hele hans liv.  Hans eneste arbejde på båden er ikke at lave mad, men at bære vand ud af båden for at forhindre den fra at synke. Han kan og må ikke hjælpe med at ro båden til kysten simpelthen fordi han er ikke i god nok form.

The Correspondent er meget seriøs og fokuseret på sit arbejde på båden. Hans arbejde er at reportere nyheder og kommentere på aktuelle begivenheder. Han tror meget stærkt på skæbnen, men det ændrer sig gennem historien.

The Captain er eger og leder af båden, men han er desværre skadet og kan ikke gøre mere end at give instruktioner. Han er meget rolig, venlig, og uselvisk, og viser masser af respekt til sine medarbejdere når han kan.  

The Oiler er den mest hårdarbejdende af gruppen. Han er håbefuld og respektfuld, og klager aldrig. Selv om han er den laveste klasse på båden, er han meget positiv om hans arbejde som hans medarbejdere giver ham uendelig respekt for.

Bogen begynder med The Oiler og The Correspondent som skiftes med at ro båden med den ene åre de har. Imens det er The Oilers tur, så tror The Correspondent at han kan se et fyrtårn. Når de prøver at komme tætter til fyrtårnet, så bruger de The Captain’s jakke til at lave et sejl. Dette fungerede meget effektivt indtil det stoppede med at blæse. Nu er båden meget tæt på hvad de så, som virkelig var kysten, men de er mere forbløffet over at ingen kan se dem. Så forsøger de at sejle endnu tættere på kysten så de kan svømme til lands, men bølgerne er alt for stærke og skubber båden tilbage imod de dybe vand. De padler dybere indtil havet, hvor det er roligt.

De fire fyre kan nu se en mand som vinker til dem fra kysten og de tror at det betyder at han vil redde dem, men faktisk så prøvede manden bare at være venlig. Lidt senere ser de en bus som de tror er en livreddende besætning, men det viser sig at være en hotelbus som kører hotelgæster. Så padler de tilbage til det dybe vand hvor The Correspondent og The Oiler skiftes til at ro. Næste morgen leder The Captain gutterne tilbage til kysten. Da de kommer tæt nok til kysten, hopper de alle fire i og begynder at svømme til land, men problemerne er ikke slut…

Denne bog er en del af genren kreativ nonfiction. Bogen er en overdrivelse af hvad der faktisk skete med forfatteren. Noget som adskiller denne bog fra andre bøger i den samme genre er hvor realistisk denne bog er. Andre bøger i denne genre er lidt for kreative og begynder at lyde urealistisk, men det gælder ikke for The Open Boat synes jeg.

Stephen Crane er en meget god forfatter som er dygtig til at beskrive karakterernes udvikling. I begyndelsen af The Open Boat tror The Correspodent meget stærkt på skæbnen, men efter denne oplevelse, tror han ikke på det længere.

Noget som jeg kan godt lide ved bogen er hvordan forfatteren viser forholdet mellem mennesker og natur.

“This particular wave was the final outburst of the ocean, the last effort of the grim water.”

Dette citat viser hvordan havet prøver at gøre skade til menneskerne på båden.

Skrevet af Mark Andrawes