Praktikanten Malou anbefaler

Vi har i denne uge fornøjelsen af at have besøg af erhvervspraktikant Malou. Her anbefaler hun "ONE" af Sarah Crossan

Bogen "One" handler om de 16-årige siamesiske tvillinger Tippi og Grace. Bogen går for alvor i gang, da man hører om, at familien ikke længere har råd til, at Tippi og Grace får privatundervisning, og at de er nødt til at starte på en helt almindelig skole. På skolen er det som, om de får et helt nyt liv. Der åbner sig døre af mobning, kærlighed og venskab. Grace har altid følt sig helt tæt på Tippi, men da hun møder John, er det som om at blive skilt ad - måske ikke en så dårlig idé alligevel. Der opstår endnu større problemer, da Grace får en hjertesygdom. 


Bogen tager meget udgangspunkt i mobning, da pigerne bliver mobbet i omklædningsrummet i idræt med, at deres krop ser anderledes ud. Udover det, er venskab også en rigtigt stor del af bogen, da Tippi og Grace møder John og Yasmeen og bliver enormt tætte venner med dem. 

Sarah Crossan er en irsk forfatter. Hun er bedst kendt for sine ungdomsbøger, herunder er bøgerne “Apple”, “Rain” og “One”, som hun har vundet flere priser for.


Jeg ville sige, at målgrupperne for One er 11-13 år fordi, hvis man er over 13 år begynder bogen måske at blive for let og handlingen er måske ikke længere interessant. Hvis man på den anden side er under 11 år, er der måske nogle ord, man ikke kan forstå.  

Malou

Materialer