Praktikanten Jacindas boganmeldelse

Af Anonym (ikke efterprøvet)
28.02.19
Boganmeldelse af Audreys verden Bogtitel: Audreys verden. Forfatter: Sophie Kinsella

Audreys verden handler om fjortenårige Audrey, som har stærk social angst. Hendes angst er så slem, at hun aldrig forlader sit hus og selv når hun er hjemme, tager hun aldrig sine mørke solbriller af.

En dag inviterer hendes bror en af hans venner(Linus) på besøg. Det er så starten på et godt venskab mellem Audrey og Linus, som senere bliver til et romantisk forhold. Gennem bogen følger man Audrey og hendes kamp mod social angst, hvori Linus er en kæmpe støtte gennem hele forløbet.

Denne bog er en Young Adult/Contemporary roman. Jeg synes, at den takler et meget seriøst og følsomt emne på en både realistisk og forfriskende måde. Bogen er sjov og let, men håndterer stadig de seriøse emner respektfuldt. Universet er realistisk og nemt at leve sig ind i. Karaktererne er så godt beskrevet, at de næsten virker levende, det er ihvertfald nemt at finde karaktererne i sit rigtige liv. Familien er højtråbende, men kærligheden er tydelig, hvilket er noget jeg godt kan relatere til. Audreys fanatiske mor, for eksempel, mener at Audreys bror, Frank, er afhængig af computerspil, fordi hun har læst alt for mange artikler om emnet. Dette tvinger så Frank til at finde kreative måder atspille i hemmelighed, hvilket var sjovt og realistisk. Dette er skrevet humoristisk og er helt klart genkendeligt fra hverdagen. Sophie Kinsella har igen formået at skrive om både det seriøse og fjollede i hverdagen.

“Han lusker rundt. Lyver for os. Han er afhængig! Jeg vidste det. Jeg vidste det.”

“Okay. Jamen, så er det det. Han har forbud på livstid.”

“Livstid.” Mor nikker.

“Indtil han bliver voksen.

I bogen er der også flere steder, hvor Audrey ligefrem konfronterer sin angst. Bogen fokuserer nemlig på fremskridt og Audreys vej mod et normalt liv, med opbakning fra både sin familie og Linus. Jeg kan godt lide at Linus blot er en form for støtte, fordi Linus kurerer ikke Audrey, hvilket tit er skrevet i litteratur. Familien er skrevet på en livagtig måde og deres interaktioner føles naturlige. Selv mellem alt det fjollede og skøre, ser man også Audreys forældres bekymringer og deres måde at støtte Audrey på. I bogen er frustrationerne omkring Audrey også tydelige, fordi bl.a. Linus føler at hun ikke prøver aktivt at få det bedre. Alle karaktererne er kort sagt varierede og unikke.

Giv følelserne lov til at være der.

Anerkend din krybdyrhjerne.

Berolig din krybdyrhjerne.

Min forbandede krybdyrhjerne.”

Alt i alt, Audreys verden er en fantastisk bog, der håndterer emnet social angst på en respektfuld måde, men er dog også let og humoristisk. Den viser tingene, som de er, men er dog stadig interessant.