Elias anbefaler

Erhvervspraktikant Elias anbefaler Armada - gribende Sci-fi roman af Ernest Cline

Armada fortsætter hvor Ready Player One slap. Ikke i univers, men i tema. Denne gang er det et fantastisk rumeventyr, og endnu engang er historien drevet frem af unge karakterer med værdier som venskab og familie. 

Hovedpersonen, Zack Lightman, har en kæmpe passion for science-fiction og er besat af computerspillet Armada, hvor han ligger på verdensranglistens 6. plads. 

Bogen tager hurtigt form og man får introduceret universet rigtigt godt. Igennem bogen er der mange referencer til alverdens science-fiction. Fra Star Wars til Space Invaderes til teorier om arkademaskiner og computerspil. Så kender du til 80’erne og 90’erne, og er interesseret i science-fiction vil mange sætninger og henvisninger få dig til at grine. Spillet bliver også beskrevet på en levende måde, som gør man kommer til at vide præcis hvad forskellen på en ATHID og Interceptor er. 

Selvom det til tider kan være svært at holde styr på forkortelserne, er alt bare gennemført. Man skulle næsten tro at spillet virkeligt fandtes. 

Bogen får en til at tro man selv er gamer som gør, at man bare har lyst til at kaste sig ind i det her mystiske spilunivers. 

Ernest Cline er nok en af mine yndlingsforfattere og jeg læste bogen gennem en anbefaling fra en ven. Jeg har senere hen købt bogen og har læst den et par tusind gange. Jeg fortryder langtfra dette køb og nyder hver en side af Armada. 

Armada er en virkelig god bog, som er langtfra forudsigelig. Den har plottwist lige der hvor den behøver, og små citater fra film, spil og serier på de helt rigtige steder. Føler virkelig Clines glæde til science-fiction gennem hans skrivestil og temaer. Jeg vil kun anbefale alle at læse denne bog. 


 

Materialer