Læsetips fra Lotta Kaa Andersen

15.03.17
Vi har spurgt Lotte Kaa Andersen om fem personlige, litterære spørgsmål. Læs dem her og reserver bøgerne med det samme.

Hvilken bog har du sidst givet væk?

Jeg har lige givet min bror ”Planen” af Morten Pape og ”Punktum” af Olav Hergel i fødselsdagsgave, fordi jeg tror, at de begge vil ramme helt rent hos ham. Han er en læser, der stiller høje krav, og jeg tror, han vil være i godt selskab med de to.

Hvilke tre bøger ville du tage med på en øde ø?

Jeg kommer fra en tid og et sted, hvor man gik i søndagsskole, fordi der ikke var så meget andet at lave. Jeg har læst børnebibelen for mine børn mange gange, men jeg har aldrig sat mig ned og læst Bibelen fra ende til anden. Det ville jeg gøre, hvis jeg strandede på en øde ø. Så den ville jeg tage med. Og så ville jeg tage Shakespeares samlede værker og alt af Ibsen med – og så i øvrigt håbe, at der gik et stykke tid, før kystvagten fandt mig.

 Hvad var din yndlingsbog som barn?

Jeg læste Brødrene Løvehjerte flere gange og har læst den mange gange for mine børn, da de var små. Den rører mig dybt hver gang.

Hvilken bog har betydet mest for dig?

Suzanne Brøggers ”JA” var en øjenåbner og forløser for mig, da jeg læste den først i tyverne. Tænk at man kunne skrive så skarpt og godt om en forelskelse og med så stor humor og smerte. Hendes forfatterskab og hele hendes tilgang til liv, sprog og litteratur er en kæmpe inspirationskilde for mig og har været det, siden jeg læste Creme Fraiche første gang som 19-årig.    

Hvilke forfattere inspirerer dig mest i dit eget forfatterskab?

Suzanne Brøgger, Jonathan Franzen, Henrik Ibsen, Siri Hustvedt, Linn Ullmann, Don Delillo og min veninde Birgit Brander Rasmussen, der skriver faglitteratur på engelsk om skrift, etnicitet og race og er et meget klogt og givende menneske - for bare at nævne nogle få. Der er mange!  

 

Materialer