Nina anbefaler: Puttetid og kærlighed

Af Nina
06.01.20
Hygge før sovetid

Denne gang anbefaler jeg en børnebog – nemlig Lille Pinds Puttetid af danske Elvira Fragola. Hun er bl.a. kendt for højtlæsningsbøgerne om børnene i Mumleby som oser af eventyr og hygge. Hyggen findes også i Lille Pinds Puttetid som er en smuk og dejlig godnathistorie for børn fra ca. 3 år.

Det er vinter, det sner og pindsvinet Lille Pind kan ikke sove, for der er for meget inde i hovedet, som hun ikke kan slippe. Derfor sætter Pindemor sig med Lille Pind og kigger op på månen. Lille Pind spørger, om det mon nogensinde bliver varmt igen og derfor begynder de at snakke om alle de ting, de glæder sig til, når det bliver forår, sommer, efterår og vinter. Til sidst bliver Lille Pind alligevel træt og falder i søvn, mens hendes mor hvisker kærligt til hende.

Dette er en fantastisk godnathistorie som hjælper barnet med at slippe dagen og falde til ro. Samtidig kommer man rundt i de forskellige årstider med forfatterens egne utroligt smukke og klassiske illustrationer i akvarel. Det er også en varm historie om kærligheden mellem mor og barn. Mange har sammenlignet hendes illustrationer og historier med Astrid Lindgrens univers.

Elvira Fragola har egentlig skrevet historien til sit eget barn, men heldigvis kan alle børn nu få glæde af historierne om Lille Pind. Dette er første bog, men der er allerede udkommet en julebog – ”Lille Pinds Juleønske” som vi glæder og meget til hjemme hos os!

Følg med i Elviras forfatterskab og liv på Instagram @elvirafragola

Tags
Materialer