Børnebibliotekets tre bedste juleanbefalinger

Af Nina
12.12.19
En modig pige samt jul i eventyrland og i andre lande!

1: Den bedste kalenderbog

Kristina anbefaler: ”Olympia i Underbyen”

”Olympia i Underbyen” er en sjov, hyggelig og skæv julefortælling i 24 afsnit, plus det løse, som både er velegnet til højtlæsning for hele familien og til selvlæsning fra ca. 10 år. 

Fortællingens hovedperson pigen Olympia skal hjælpe nisserne fra Underbyen, eller det siger nissen Leo som på mystisk vis er flyttet ind på Olympias værelse, i hvert fald. Nu må Olympia stille sig selv flere spørgsmål: Er verden helt anderledes end hun tror?. Findes nisser og underjordiske væsner i virkeligheden og er der mon skjulte rigdomme nede i undergrunden?

Den smukt illustrerede fortælling handler om at vove sig ud i det ukendte, om venskab, om en fantastisk skat, og om kloakker, nisser, rotter og utrolige hemmeligheder.

2: Den bedste julebilledbog

Kristina anbefaler "Jul i andre lande"

I denne her fantastiske smukke billedbog, som er fyldt med smukke retroillustrationer af Rasmus Juul, kan man komme med rundt i 24 lande og bliv klogere på hvordan man holder jul forskellige steder i verden. Man kan høre om norske gårdnisser, islandske drillenisser og græske juletrolde. Mød Bedstefar Frost i Rusland og læs om heksen, der kommer med gaver i Italien. 

Alt det og meget mere kan man læse om i denne skønne bog – et land til hver dag frem til jul, en alternativ kalenderbog

Til oplæsning til børn fra ca. 6 år og selvlæsning til børn fra 10 år

3:Den bedste rimede julefortælling

Camilla anbefaler: "Jul i Eventyrland" af Carys Bexington og Kate Hindley

Går du og leder efter en dejlig og sød julefortælling, skrevet på de fineste rim i et rytmisk flow, der gør den sjov at læse højt fra – så er her en ny favorit! 
Natten før jul finder en lille nisse fra postkontoret et brev, som har været glemt i en postkasse. Det er fra prinsesse Hjerter Dame i Eventyrland, der håber på besøg fra Nikolaus. Men der er gået mange år siden brevet er skrevet og da Nikolaus og hans rensdyr endelig når frem, møder de ikke en lille prinsesse, men derimod en voksen dronning fyldt med vrede og raseri. 
Universet er inspireret af Alice i Eventyrland og layout, illustrationer og sprog er i høj kvalitet.
 

Materialer