""
Foto: Filmstriben

"Ørnejægerens søn" - se filmen gratis i april

Af Nina
05.04.23
I april kan du se familiefilmen 'Ørnejægerens søn' for 0 point på Filmstriben.

12-årige Bazarbai er ikke som andre nomadedrenge. Han drømmer om at forlade sin barndoms grønne sletter i en vest-mongolsk provins og drage til den urbane jungle i storbyen, Ulan Bator.

Da Bazarbais bror, Khan, bliver sendt til Ulan Bator, føler Bazarbai sig forrådt og såret, da Ulan Bator var hans store drøm. For at opmuntre ham tager Bazarbais far ham med til den årlige, store ørnefestival.

Pludselig flygter faderens præmie-ørn, da den bliver forskrækket af en kamerablitz, og Bazarbai beslutter sig for at følge efter den. Bazarbai kommer da ud på en oplevelsesrig rejse, der uundgåeligt fører ham til sine drømmes by.

På rejsen indser Bazarbai, at et lykkeligt liv opstår i samspillet mellem tradition og en dyb respekt for naturen, samt at venskab og loyalitet skaber et stærkt sammenhold mod udefrakommende farer.

 Klik her for at se "Ørnejægerens søn" på Filmstriben

Det er den danske instruktør René Bo Hansen, der står bag filmen. Han har mange års erfaring som manuskriptforfatter og instruktør af primært dokumentarfilm. Efter have arbejdet for Danida 1990-1993, lavede han dokumentarfilm om social uretfærdighed, integration og børn til tv. Hansen har tidligere beskæftiget sig med Mongoliet. Han har instrueret og fotograferet den roste kortfilm ’Migas Rejse’, som også kan ses på Filmstriben.

Mongoliet har en fascinerende historie, der går tilbage til det 13. årtusinde, hvor Djengis Khan grundlagde det mongolske imperium.  Den politiske leder og hærfører Chinggis Khan erobrede i 1200-tallet store dele af Asien med sin rytterhær bestående af mongolske stammer. Da det Mongolske khan-vælde brød sammen efter godt et århundrede, trak krigerne sig atter tilbage til nomadelivet.

Klik her hvis du vil finde flere film om Mongoliet

Tags
Materialer