projekt jurabog

Projekt jurabog

Adgang
Fri adgang
Fri adgang til danske jurabøger udgivet før 2007. Det er ambitionen bag Projekt jurabog. Flere hundrede bøger er allerede tilgængelige som søgbare pdf-filer, og nye kommer hele tiden til.

Fire danske forlag og Det Juridiske Fakultet på Københavns Universitet er gået sammen om at give adgang til ældre dansk juridisk litteratur. Samtidig har flere fonde givet økonomisk tilskud til projektet og Det Kgl. Bibliotek har sagt ja til at levere overskudseksemplarer af ældre titler til digitaliseringsarbejdet. Undtaget fra projektet er dog værker, hvor rettighedshaverne ikke giver tilladelse, eller hvor forlagene vurderer, at der fortsat er en kommerciel værdi.

Professor Mads Bryde Andersen, der er initiativtager til projektet, er glad for at kunne sikre fri adgang til ældre juridisk litteratur.

- Den juridiske bog har altid spillet en central rolle i juristens arbejde, men det kan være svært at få adgang til ældre litteratur. Med jurabog.dk vil denne skat af ældre juridisk litteratur, som har stor praktisk betydning, være frit tilgængelig på nettet, siger han.