kvinfo

KVINFO

Adgang
Fri adgang
Dansk kvindehistorie 1850-1985. Kvindekilder fortæller om kvinders liv og kamp for ligestilling i Danmark gennem mere end 100 år.

Her kan du læse om alle de aktioner, debatter, forhandlinger og indsatser fra enkelte kvinder og kvindebevægelsen, der ligger bag de rettigheder og muligheder, kvinder har i samfundet i dag. 

De 11 artikler i Kvindekilder fortæller i korte tekster om vigtige emner som fx kampen for valgret, fri abort, ligeløn og adgang til uddannelse og arbejde. 

Artiklerne er delt op i to perioder: 1850-1920, hvor den tidlige kvindebevægelse kæmpede for borgerrettigheder, og 1960-1985 hvor en ny kvindebevægelse satte en helt ny dagsorden i Danmark.

Alle artiklerne har masser af spændende links til originale historiske kilder. Her kan du fx dykke ned i avisartikler, kronikker, uddrag af folketingsdebatter, love, fotografier, erindringsklip, statistikker og breve, der belyser emnerne. Artiklerne rummer også biografier på kvindebevægelsens pionerer og andre, der har haft betydning for dansk kvinde- og ligestillingshistorie.

Kvindekilder kan derfor både bruges til at skabe sig et enkelt overblik over de vigtigste kvindepolitiske begivenheder gennem historien og til grundigere studier og fordybelse.

Emneartikler
De 11 artikler giver en kort oversigt over emnerne og deres historiske betydning. De skitserer det samfundsmæssige og politiske landskab, som var klangbund for kvinders kamp for rettigheder på det pågældende tidspunkt. De vigtigste begivenheder og debatter bliver opridset, og de centrale aktører præsenteret. I bunden af hver artikel er der en samlet oversigt over de originalkilder, som artiklen linker til, og desuden tips til videre læsning. 

Emneartiklerne er selvstændige og afrundede tekster, som kan printes ud og læses uafhængigt af de øvrige funktioner i Kvindekilder.