Om dette arrangement

Tid
10:00
Pris
Gratis
Target
For alle
Udstilling

Fotoudstillingen Childmothers

24.04.23 - 31.05.23
I forbindelse med UGE 17, Bibliotekernes verdensmålsuge, kan du fra d. 24. april 2023 opleve fotoudstillingen #Childmothers på biblioteket.

#Childmothers er skabt i et samarbejde mellem Plan International og UNFPA (United Nations Population Fund) for at sætte fokus på problemet meget tidligt moderskab.

Piger, der føder før de fylder 15 år, har øget risiko for komplikationer og død som følge af graviditet og fødsel sammenlignet med andre aldersgrupper. De er meget ofte ude af skolen, gift og lever med alvorlige helbredskomplikationer fra deres graviditet eller fødsel - nogle overlever ikke. Alligevel er børnemødre ofte usynlige i nationale og globale statistikker og overset i udviklingsinterventioner.

Den internationalt prisbelønnede fotograf Pieter ten Hoopen og journalisten Sofia Klemming Nordenskiöld har mødt børnemødre i seks lande på fire kontinenter. Gennem billeder, interviews og korte videoer delte de unge mødre deres egne historier om meget tidligt moderskab: om hvordan disse piger blev børnemødre, om deres kampe og lykke, om deres knuste og nye drømme – for dem selv og deres børn.

#Childmothers kan opleves frem til d. 31. maj.

Initiativet består foruden fotoudstillingen af webplatformen Childmothers.org, som du kan opleve her.

UGE17 er bibliotekernes landsdækkende temauge omkring FN’s 17 verdensmål. Den tager afsæt i en national og fælles bibliotekskampagne med fokus på folkelig forankring, borgerinddragelse og oplysning om FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling.