Om dette arrangement

Tid
17:00 - 18:30
Pris
40 kr.
Lokalitet
Dinesen
Target
For voksne
Køb billet(ter)
Litteratur

Kend dine klassikere special: Karin Michaëlis og Vidunderlige verden

29.09.22
Vores populære faste format Kend dine klassikere, hvor en ekspert giver en indføring i et litterært værk med klassikerstatus, har dette efterår fået et twist: du kan nu opleve Kend dine klassikere – special! Vi har udvalgt tre klassiske værker inden for hver deres genre: litteratur, musik og film som vi sammen med en ekspert dykker ned i.

Torsdag den 29. september markerer vi årets Klassikerdag med et foredrag om den danske forfatter Karin Michaëlis (1872-1950), der i sin samtid solgte millioner af bøger, og var en aktivist, der kæmpede for kvinders og børns rettigheder, for fred og mellemfolkelig forståelse. Alligevel er hun i nutiden en relativt ukendt forfatter.

Mag.art. i litteraturvidenskab, anmelder og forfatter Bo Tao Michaëlis (og såmænd også barnebarn af Karin Michaëlis’ første ægtemand Sophus Michaëlis) vil denne eftermiddag levende fortælle om Karin Michaëlis’ liv og forfatterskab.
 

Udgangspunktet for foredraget er erindringsbogen ’Vidunderlige verden’, men derudover vil Bo Tao også tale om hendes mest berømte bog ’Den farlige alder’, der handler om kvindeligt begær med udgangspunkt i den krise en 40-årig kvinde oplever i forbindelse med overgangsalderen. Bogen gav Karin Michaëlis et image som skandaleforfatter blandt anmelderne, men den var yderst populær blandt læserne.

Gå derfor ikke glip af denne spændende mulighed for at lære en bemærkelsesværdig dansk kvindelig forfatter at kende, der turde stå op for sine meninger og tale kvindernes sag.

Billetter tilgængelige her på siden fra d. 4. august.

Læs mere om Klassikerdagen her.
 

Se de andre klassiker-arrangementer her og her.